Noul Guvern italian a depus jurământul. Executivul își va începe activitatea după votul de încredere al Parlamentului

Noul Guvern italian a depus jurământul. Executivul își va începe activitatea după votul de încredere al Parlamentului
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2019

Noul Guvern italian condus de Giuseppe Conte a depus jurământul joi. Alianța Mișcarea 5 Stele - Partidul Democrat era una improbabilă, însă a fost primită bine de piețele financiare. Executivul va deveni operațional după ce, săptămâna viitoare, va primi votul de încredere al celor două camere parlamentare.

PD a primit Ministerul Economiei și al Afacerilor Europene, iar fostul prim-ministrul Paolo Gentiloni membru al acestei formațiuni a fost numit Comisar pentru relația cu UE. Aceste numiri ar trebui să garanteze relații mai bune cu Bruxelles, scrie presa din peninsulă, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Prim-ministrul Giuseppe Conte, profesor de Drept neafiliat politic, și-a condus noua echipă formată din 7 femei și 14 bărbați la ceremonia care a avut loc la palatul prezidențial.

Camera Comunelor a adoptat un proiect pentru a-l împiedica pe premierul Johnson să scoată țara din UE fără acord CITEȘTE ȘI Camera Comunelor a adoptat un proiect pentru a-l împiedica pe premierul Johnson să scoată țara din UE fără acord

Acesta este al 67-lea guvern al Italiei de la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial.

„Știm foarte bine că partidele care formează această coaliție au avut confruntări majore de-a lungul anilor. Urmează un drum dificil, dar contează spiritul”, a spus democratul Dario Franceschini, noul ministru al Culturii, citat de Reuters.

Locul ministrului Matteo Salvini, extremist vocal din Lega, a fost luat de Luciana Lamorgese, specialist în imigrație.

Spre deosebire de Salvini, despre care unii spun că a petrecut mai mult timp pe Twitter decât în minister, Lamorgese nu are conturi pe rețelele de socializare și va fi o prezență mai discretă. Anul acesta, până la jumătatea lunii mai, aparent Salvini a fost doar de 17 ori la ministerul pe care îl conducea.

Noul guvernul își va începe activitatea după ce va primi, luni și marți, votul de încredere al celor două camere ale Parlamentului.

Este de așteptat ca Giuseppe Conte să obțină ambele voturi, însă Guvernul lui are o majoritate fragilă în Senat.

Prima sarcină a coaliției este să realizeze bugetul pentru anul 2020. Ea a prezentat deja planuri pentru stimularea economiei stagnante.

Noul ministru al Economiei este Roberto Gualtieri, președintele Comitetului pentru afaceri economice și monetare din Parlamentul European, fapt care arată clar că Roma vrea să restabilească relațiile cu Bruxelles, care a amenințat de două ori coaliția veche că va impune sancțiuni disciplinare.

După depunerea jurământului, Salvini a scris pe Twitter: „Nu va dura mult. Ne opunem în Parlament, în primării și în piețe, apoi vom vota și vom câștiga”.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
guvern