Pui, vaci și apartamente - oferite la loteriile pentru vaccinare din Asia

Pui, vaci și apartamente - oferite la loteriile pentru vaccinare din Asia
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2021

Pui, vaci, concedii plătite și chiar și un apartament cu un preț de peste un milion de dolari, acestea sunt premiile oferite la loteriile organizate pentru cei care s-au vaccinat împotriva COVID-19 din Thailanda și până în Hong Kong, pe măsură ce țările din Asia vor să contracareze reticența la vaccinare, transmite Reuters.

În districtul Mae Chaem din nordul Thailandei, unde majoritatea locuitorilor sunt crescători de vite, autoritățile au lansat luna această o tombolă la care premiul cel mare este o vacă, și care a avut succes în rândul populației. "Este cel mai bun cadou pe care l-am primit vreodată", spune Inkham Thongkham, un fermier în vârstă de 65 de ani care a câștigat o vacă cu o valoare de 320 de dolari după ce s-a vaccinat, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed
VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Având în vedere că a ajuns abia la cea de a doua săptămână și că au mai rămas de acordat alte 27 de vaci, autoritățile susțin că tombola a determinat mai mult de jumătate din cei 1.400 de locuitori din acest district, mulți vârstnici și cu grad mare de risc, să să se înscrie la vaccin.

Comparativ, din cei 66 de milioane de locuitori ai Thailandei, doar 4,76 milioane au primit cel puțin o doză de vaccin.

Multe persoane din Asia ezită să se vaccineze, în condițiile în care zvonurile și incertitudinea larg răspândite au alimentat ezitările cu privire la siguranța și eficacitatea vaccinului. La acestea se adaugă și obiecțiile religioase față de vaccinare.

În Hong Kong, voucherele de cumpărături, bilete de avion și chiar și un apartament nou în valoare de 1,4 milioane de dolari se numără printre stimulentele oferite de autorități la tombolă pentru cei care s-au vaccinat. De asemenea, unele firme oferă stimulente suplimentare, precum concedii plătite pentru cei care s-au vaccinat. În schimb, un club sportiv privat a ales să folosească sancțiunile în locul recompenselor, avertizând-și personalul să se vaccineze până la finele lunii iunie în caz contrar urmând să nu mai beneficieze de bonusuri, promovări și majorări de salariu.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Chiar și în țările care sunt grav lovite de pandemia de coronavirus, cum este Indonezia, autoritățile au probleme în a calma îngrijorările legate de vaccin. În rândul musulmanilor, care reprezintă peste 85% din populația Indoneziei, mulți sunt îngrijorați dacă vaccinurile sunt halal, adică permise conform preceptelor religiei islamice. "Mi-a fost teamă că dacă mă vaccinez voi muri imediat...Apoi a apărut și vestea că vaccinul ar conține carne de porc", spune Asep Saepudin, un locuitor din provincia Cipanas din vestul Indoneziei, în vârstă de 67 de ani.

Autoritățile din Cipanas spun că au avut dificultăți în au convinge pe vârstnici că vaccinurile sunt sigure și halal. La fel ca și în Thailanda au recurs la tombole cu animale, oferind pui vii fiecărui senior care se vaccinează. "Vârstnicii nu vor să se vaccineze din diferite motive așa că le recompensăm participarea cu pui", spune Galih Aprian, șeful poliției locale.

Datele publicate de Ministerul Sănătății din Indonezia arată că doar 5% din populația țării, sau 8,8 milioane de persoane, este pe deplin vaccinată, cu mult sub ținta de 181,5 milioane de persoane avută în vedere de autorități până la finele acestui an. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vaccinare
asia