Cercetătorii germani susțin că Europa se confruntă cu cea mai gravă epidemie de gripă aviară

Cercetătorii germani susțin că Europa se confruntă cu cea mai gravă epidemie de gripă aviară
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2021

Europa se confruntă cu cea mai gravă epidemie de gripă aviară din istorie, susțin cercetătorii de la institutul german de sănătate animală Friedrich Loeffler Institute (FLI), transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"În prezent traversăm cea mai gravă epidemie de gripă aviară atât în Germania cât și în Europa", susțin cercetătorii de la FLI. Potrivit acestora, noi cazuri sunt detectate în fiecare zi și nu doar păsările sunt afectate de virusul gripei aviare. "Nu se întrevede un sfârșit iar țările afectate se întind din Finlanda și până în Insulele Feroe, din Rusia și până în Portugalia", potrivit cercetătorilor care adaugă că au fost descoperite cazuri chiar și în Canada, India și estul Asiei, scrie Agerpres.

Români și bulgari, tratați ca sclavi în Germania, într-un abator. ”Îmi aud colegii plângând.” Mașini de poliție au încercat să obstrucționeze filmarea CITEȘTE ȘI Români și bulgari, tratați ca sclavi în Germania, într-un abator. ”Îmi aud colegii plângând.” Mașini de poliție au încercat să obstrucționeze filmarea

Numai în Germania, începând din octombrie și până în data de 29 decembrie au fost descoperite 394 de cazuri de infecție cu gripă aviară în rândul păsărilor sălbatice, inclusiv rațe, gâște, lebede și pescăruși. Majoritatea cazurilor au fost detectate de-a lungul coastelor. De asemenea, cercetătorii de la FLI au identificat 46 de cazuri de infecție cu gripă aviară la fermele de păsări din Germania.

În aceeași perioadă, de-a lungul Europei datele FLI arată că au fost descoperite 675 de cazuri de infecție cu gripă aviară în rândul păsărilor sălbatice și 534 de cazuri de infecție în rândul păsărilor domestice.

În plus, au fost descoperite cazuri de gripă aviară la mamifere, de exemplu la vulpi în Țările de Jos și Finlanda, la foci în Suedia și Germania și la vidre în Finlanda.

Gripa aviară este o boală virală foarte contagioasă, care apare în principal la păsările de curte și la păsările de apă sălbatice. Virusurile gripei aviare sunt virusuri cu patogenitate ridicată sau scăzută (HPAI, respectiv LPAI) în funcție de caracteristica moleculară a virusului și de capacitatea acestuia de a provoca boli și mortalitate la pui.

În mod normal, gripa aviară începe să se manifeste toamna, virusul fiind transportat de păsările sălbatice migratoare care vin din Asia în Europa. Țările care descoperă boli animale periculoase precum pesta porcină africană sau gripa aviară înalt patogenă trebuie să avertizeze imediat Organizația Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) și să trimită regulat rapoarte de evoluție.

viewscnt
Afla mai multe despre
gripa aviara
europa