Corteva, principalul producător european de semințe, alocă încă 13 milioane de euro pentru fabrica din Afumați, una dintre cele mai mari unități ale companiei

Corteva, principalul producător european de semințe, alocă încă 13 milioane de euro pentru fabrica din Afumați, una dintre cele mai mari unități ale companiei
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 27 apr 2021

Corteva Agriscience, unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de inputuri în domeniul agricol, are în derulare o investiție de 13 milioane de euro pentru extinderea unității de producție a semințelor de la Afumați. Operațiunea va permite companiei să-și dezvolte business-ul cu semințe de floarea-soarelui în Europa și ridică la 73 de milioane de euro investiția realizată în unitatea de producție din apropierea Bucureștiului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience în România și Moldova, a declarat pentru Profit.ro că investiția va crea 22 de locuri de muncă și că investițiile planificate de companie vizează de asemenea construcția sau acreditarea unui laborator de certificare a semințelor ISTA, precum și modernizarea unui sistem automat de mixare a produselor.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Investiția de la Afumați va deveni operațională în luna august  și cuprinde un nou depozit și o stație de condiționare a semințelor.

Potrivit lui Ionescu, investiția va permite acoperirea cererii interne și internaționale în creștere pentru semințe de calitate, marca Pioneer, iar Corteva își va consolida astfel poziția de lider pe piața europeană de profil.

Stația din Afumati este una dintre cele mai moderne facilități de procesare a semințelor Corteva din lume și produce hibrizi de porumb, floarea-soarelui și rapiță de primavără, pentru clienți din UE, Ucraina, Rusia, Moldova, Bielorusia, Kazahstan, Azerbaidjan și Turcia.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Facilitatea din Afumati funcționează din 2006, cu aproximatix 160 de angajați și 250 de muncitori sezonieri în timpul sezonului de recoltare.

Amplasată pe o suprafață de 15 hectare, unitatea este cea mai mare stație de procesare a semințelor din România, iar dintre facilitățile Corteva a doua din Europa în privința capacității.

Compania prelucrează porumb și floarea soarelui cultivate de fermieri în zonele de sud, sud-est și nord-estul țării.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Cu sediul central în Wilmington, SUA, Corteva Agriscience este unul dintre cei mai mari producători mondiali de semințe și produse pentru producția plantelor.

În 2019 Corteva a devenit companie independentă, listată la bursă, anterior fiind divizia agricolă a gigantului DowDuPont.

viewscnt
Afla mai multe despre
corteva
investiții
semințe