Grupul francez Lactalis a cumpărat producătorul român de lactate Covalact - surse

Grupul francez Lactalis a cumpărat producătorul român de lactate Covalact - surse
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 16 dec 2016

Grupul francez Lactalis a cumpărat producătorul român de lactate Covalact, au declarat pentru Profit.ro surse din piață. Acordul dintre Lactalis și fondul privat de investiții SigmaBleyzer Southeast European Fund IV, care controlează Covalact, a fost semnat ieri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția va necesita avizul Consiliului Concurenței. 

În vara acestui an, Lactalis a preluat și Albalact, cel mai mare producător român de lactate, care a transformat grupul francez în liderul pieței locale de profil. Anterior, Lactalis ocupa locul 7 pe piață cu Dorna Lactate. 

Dorna Lactate, care deține brandul LaDorna, a fost prima achiziție a Lactalis pe piața românească, în anul 2008.

Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesării laptelui, deținând multe branduri internaționale de succes, precum President, Parmalat, Galbani. Grupul are în prezent 75.000 de angajați și deține peste 200 de fabrici localizate în 43 de țări la nivel mondial. În 2015, Grupul Lactalis a avut o cifră de afaceri de 17 miliarde de euro.

Belgianul Yves Weerts, fost pilot de raliuri, investește 33 milioane euro într-un turn de birouri în centrul Capitalei - Unirii View CITEȘTE ȘI Belgianul Yves Weerts, fost pilot de raliuri, investește 33 milioane euro într-un turn de birouri în centrul Capitalei - Unirii View

Grupul Covalact are 560 de angajați și două fabrici la Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc. Grupul realizează 100 de produse reprezentând o cantitate lunară de lactate de aproximativ 2.500 tone și ocupă locul 6 pe piața de lactate cu afaceri de 199 milioane lei anul trecut.

În prima jumătate a acestui an, vânzările Covalact au crescut cu peste 26% față de aceeași perioadă a anului precedent, în timp ce piață totală de lactate aînregistrat o creștere de doar 8% în această perioada (creștere în valoare raportată de Nielsen).

Unul dintre cele mai de succes produse din portofoliul Covalact este Brânzica de Casă de la Covalact de Țară, singurul produs de tip cottage cheese fabricat în România și lider de piață pe segmentul său.

Povestea producătorului din Sfântu Gheorghe începe în 1969, când purta numele de Întreprinderea de colectare și industrializare a laptelui Covasna și era formată dintrei secții, fiecare cu sortimentația ei.

PPF Real Estate, firma celui mai bogat om de afaceri ceh, a preluat birourile Metropolis din București. Surse din piață estimează tranzacția la 50 milioane euro CITEȘTE ȘI PPF Real Estate, firma celui mai bogat om de afaceri ceh, a preluat birourile Metropolis din București. Surse din piață estimează tranzacția la 50 milioane euro

În 1990, compania s-a constituit că societate pe acțiuni, cu capital integral de stat, denumirea să fiind schimbată în Covalact. Trei ani mai târziu, echipa de conducere începe privatizarea, proces încheiat la sfârșitul lui 1994.

În iunie 2007, pachetul majoritar este preluat de SigmaBleyzer Southeast European Fund IV, un fond privat de investiții care numără printre investitorii săi BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare) și OPIC (Oficiul Pentru Investiții în Străinătate o agenție a Guvernului SUA ).

În aprilie 2008, Fondul de investiții preia, prin intermediul Covalact, societățile Primulact și Lactate Harghita.

De la achiziție și până în prezent, SigmaBleyzer a direcționat pentru investiții peste 18 milioane de euro în Covalact.

viewscnt
Afla mai multe despre
lactalis
albalact