India restricționează exporturile de zahăr

India restricționează exporturile de zahăr
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2022

India a impus restricții la exporturile de zahăr, pentru prima dată în ultimii șase ani, plafonând exporturile din acest sezon la zece milioane de tone, conform unui ordin guvernamental, pentru a preveni creșterea prețurilor pe plan intern, după ce un volum record a fost vândut pe piața globală, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După anunțarea deciziei, prețul zahărului rafinat la Londra a urcat cu peste 1%, scrie Agerpres.

FOTO Cum arată o proprietate de peste 4 milioane de euro în Snagov și de ce poate deveni o investiție CITEȘTE ȘI FOTO Cum arată o proprietate de peste 4 milioane de euro în Snagov și de ce poate deveni o investiție

Guvernul a cerut exportatorilor să solicite permisiunea sa pentru orice livrări în afara țării în perioada 1 iunie - 31 octombrie.

India este cel mai mare producător mondial de zahăr și al doilea mare exportator după Brazilia. De asemenea, India este al doilea mare producător mondial de grâu.

"Guvernul este îngrijorat de prețul ridicat al alimentelor și, de aceea, încearcă să se asigure că rămâne suficient zahăr în țară pentru a acoperi necesarul intern", a declarat un dealer din Mumbai, angajat la o firmă globală de trading.

Inițial, India intenționase să restricționeze exporturile de zahăr la opt milioane de tone, dar ulterior Guvernul a decis să majoreze cantitatea datorită estimărilor privind producția ridicată a țării.

Asociația Procesatorilor de Zahăr a revizuit în creștere estimările privind producția la 35,5 milioane de tone, față de prognoza precedentă, de 31 milioane de tone. Până acum, procesatorii de zahăr din India au semnat contracte pentru a exporta 9,1 milioane de tone de zahăr în sezonul 2021/2022 și deja au livrat 8,2 milioane de tone.

În 14 mai, India a anunțat interzicerea exporturilor de grâu, pe fondul scăderii producției ca urmare a unor valuri extreme de căldură.

După ce anterior s-au angajat să furnizeze grâu țărilor dependente de exporturile din Ucraina, autoritățile de la New Delhi au explicat că vor să asigure securitatea alimentară pentru cei 1,4 miliarde de locuitori ai Indiei. Însă, decizia Indiei a generat critici din partea miniștrilor Agriculturii din grupul G7, care au apreciat că o astfel de măsură va înrăutăți criza mondială.

viewscnt
Afla mai multe despre
india
zahar
exporturi