Renault negociază cu firmele chineze Li Auto și Xiaomi pentru mașini electrice și inteligente

Renault negociază cu firmele chineze Li Auto și Xiaomi pentru mașini electrice și inteligente
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2024

Renault a avut discuții săptămâna aceasta cu firmele chineze Li Auto și Xiaomi privind colaborarea în domeniile automobilelor electrice și vehiculelor inteligente, deschizând ușa unei posibilele colaborări tehnologice cu cele două companii, a anunțat grupul auto francez, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Directorul nostru general Luca de Meo s-a angajat în conversații importante cu liderii din industrie, inclusiv cu partenerii noștri Geely și Dongfeng, cu furnizori importanți dar și cu noi jucători precum fondatorii Li Auto și Xiaomi Technology", a informat directorul de achiziții și parteneriate de la Renault, Francois Provost, arată Agerpres.

FOTO Start pentru construcția unui nou lot din Autostrada Unirii CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru construcția unui nou lot din Autostrada Unirii

Aceste discuții, care au avut loc la Salonul auto de la Beijing, vin pe fondul unor relații tensionate între Europa și China, în condițiile în care Comisia Europeană a lansat o serie de investigații asupra exporturilor chineze. Printre aceste investigații se numără o anchetă pentru a stabili dacă creșterea vânzărilor de automobile electrice chineze pe continentul european se datorează unor subvenții incorecte. Autoritățile chineze au respins această acuzație și la rândul lor au acuzat Europa de protecționism.

Luca de Meo a spus că Europa se confruntă cu un act de echilibristică delicat pentru a-și proteja piața și în același timp pentru a învăța de la constructorii auto chinezi, care sunt cu mult înainte în dezvoltarea de automobile electrice și software pentru aceste automobile.

VIDEO&FOTO TEST DRIVE Dacia Duster: Performanțe similare cu vechiul model, dotări mai bune, prețuri mai mari CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO TEST DRIVE Dacia Duster: Performanțe similare cu vechiul model, dotări mai bune, prețuri mai mari

Renault are deja un parteneriat cu grupul auto chinez Geely în domeniul motoarelor termice și hibride și colaborează de asemenea cu companii importante din sectorul tehnologiei precum Google și Qualcomm în ceea ce privește panourile de bord inteligente.

Renault Group se află în avangarda unei mobilități care se reinventează. Având o expertiză unică în domeniul electrificării și beneficiind de alianța sa cu Nissan și Mitsubishi Motors, Renault Group se bazează pe complementaritatea celor patru mărci ale sale - Renault, Dacia, Alpine și Mobilize - și propune clienților săi soluții de mobilitate durabile și inovatoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
masini electrice