Intemperiile din primăvară reduc producția de vin a Franței cu 10% în acest an

Intemperiile din primăvară reduc producția de vin a Franței cu 10% în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2016

Producția de vin a Franței ar urma să fie cu aproximativ 10% mai mică în acest an comparativ cu anul trecut, din cauza intemperiilor care au afectat culturile de viță de vie, începând din luna aprilie, a anunțat, joi, Ministerul francez al Agriculturii, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

După mai multe episoade de îngheț și grindină, producția de vin din acest an ar urma să se situeze la 42,9 milioane hectolitri, comparativ cu 47,8 milioane hectolitri în 2015, și va fi mai mică cu 7% față de media din ultimii cinci ani, a precizat Agreste, direcția de statistică a Ministerului francez al Agriculturii.

În luna octombrie a anului trecut, Organizația Internațională a Vinului (OIV) a anunțat că Italia a devenit primul producător mondial de vin, devansând Franța, în condițiile în care producția italiană a crescut cu 10% până la 48,9 milioane hectolitri, în timp ce producția Franței a stagnat la 47,3 milioane hectolitri.

Sursa:Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
franta
culturi