UPDATE Bayer confirmă preluarea Monsanto pentru 66 miliarde dolari

UPDATE Bayer confirmă preluarea Monsanto pentru 66 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2016

Grupul german din industria chimică Bayer a confirmat, miercuri, că a ajuns la un acord pentru preluarea companiei americane Monsanto, care a acceptat oferta îmbunătățită de preluare, de peste 66 de miliarde de dolari, sumă care include și datoriile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oferta Bayer a fost acceptată marți de consiliul de administrație al Monsanto, companie cu sediul în Saint Louis, statul Missouri.  

Miercuri a avut loc o ședință a consiliului de asupraveghere al Bayer, care a aprobat tranzacția, scrie News.ro.

"Bayer și Monsanto au semnat miercuri un acord ferm de fuziune", la un preț de 128 dolari pe acțiune, în numerar, a precizat Bayer, într-un comunicat. 

Tranzacția aduce împreună două activități diferite, dar complementare, și anume semințele, îngrășămintele și pesticidele, potrivit grupului german. 

În urma fuziunii, Bayer și Monsanto vor crea un gigant mondial cu o cifră de afaceri anuală de 23 de miliarde de euro și aproape 140.000 de angajați. 

Tranzacția reprezintă un nou pas în consolidarea sectorului mondial al afacerilor agricole. Bayer este numărul doi mondial în sectorul îngrășămintelor, după Syngenta, în timp ce Monsanto este lider mondial în tehnologia semințelor agricole. 

Recent, giganții americani din industria chimică,  Dow Chemical și DuPont, au ajuns la un acord pentru o fuziune și pentru a crea o dovizie separată pentru tehnologia semințelor și pentru îngrășăminte. 

Anul trecut, Syngenta a respins o tentativă de preluare din partea Monsanto, pentru ca apoi să accepte preluarea de către ChemChina.

viewscnt
Afla mai multe despre
bayer
monsanto
preluare
seminte
syngenta