Afacerile cu mașini au încetinit

Afacerile cu mașini au încetinit
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2019

Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în iunie cu 6,7%, serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, ritm scăzut față de cel înregistrat în luna anterioară, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 12,8%, serie brută, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În mai, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu 9,7%, serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 15,2%, serie brută, scrie News.ro.

GALERIE FOTO Bucureștenii vor circula cu autobuze hibrid Mercedes-Benz CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Bucureștenii vor circula cu autobuze hibrid Mercedes-Benz

În iunie, față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut atât ca serie brută cu 6,7% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 9,2%.

Volumul cifrei de afaceri a înregistrat un avans datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+17,9%), comerțul cu autovehicule (+7,1%), comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+6,3%) și la activitǎțile de întreținerea și repararea autovehiculelor (+5,1%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în luna iunie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 12,8% mai mare comparativ cu luna iunie 2018, creștere susținută de activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+24,3%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+23,5%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+14,8%) și de activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+0,5%).

În schimb, cifra de afaceri din activitatea agențiilor turistice și tur-operatorilor a scăzut cu 16,1%.

În 2018, față de 2017, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu 6,7%, serie brută, ritm scăzut față de cel înregistrat în 2017, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 5,9%, serie brută.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
afaceri cu masini