Afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au crescut

Afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2021

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut, pe serie brută, cu 27,9%, în primele nouă luni față de perioada similară din anul anterior, iar cel al cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației a urcat, ca serie brută, cu 39,5%, potrivit datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Datele INS arată că, în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2021 comparativ cu perioada corespunzătoare din 2020, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 27,9%, influențată de creșterea cifrei de afaceri la: comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+41,7%), comerțul cu autovehicule (+30,9%), comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+23,7%) și activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+22,0%), scrie Agerpres.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

În perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2021 comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 26,0%.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în primele 9 luni din 2021 a înregistrat o cifră de afaceri cu 39,5% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2020, influențată de creșterea cifrei de afaceri la: activitățile hotelurilor și restaurantelor (+43,6%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+40,8%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+36,4%), activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+29,3%) și activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+19,3%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2021, a înregistrat o cifră de afaceri cu 35,0% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2020.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Conform INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 6,9%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu autovehicule (+10,7%), activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+3,5%) și la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+3,1%). Comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor a scăzut cu 1,9%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna septembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 1,5%.

În ceea ce privește serviciile de piață prestate populației, serie brută, în luna septembrie 2021, față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 9,3%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activitățile hotelurilor și restaurantelor (-11,9%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (-4,4%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (-1,6%) și la activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (-1,2%). Activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană au crescut cu 3,8%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna septembrie 2021, față de luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 0,9%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2021, comparativ cu luna septembrie 2020, a înregistrat o creștere cu 7,8%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+21,8%), comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+12,0%) activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+11,1%) și la comerțul cu autovehicule (+4,2%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna septembrie 2021, a înregistrat o creștere cu 7,9% față de luna septembrie 2020.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în luna septembrie 2021, a înregistrat o cifră de afaceri cu 43,6% mai mare comparativ cu luna septembrie 2020, datorită creșterilor înregistrate la activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+54,1%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+51,3%), activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+48,8%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+23,5%) și la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+7,3%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna septembrie 2021 a crescut cu 46,3%, comparativ cu luna septembrie 2020. 

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
afaceri
is