Airbus rămâne cel mai mare producător de avioane comerciale din lume

Airbus rămâne cel mai mare producător de avioane comerciale din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2022

Airbus a rămas în 2021 cel mai mare producător de avioane comerciale din lume, devansând Boeing pentru al treilea an consecutiv, livrările sale crescând cu 8%, la 611 de aparate, potrivit datelor publicate luni de companie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Datele referitoare la livrări conferă producătorului european de avioane un avans în privințal ivrărilor generatoare de venituri, principalul indicator din industrie, după ce Boeing a livrat 302 avioane în primele 11 luni ale anului trecut, scrie News.ro.

Decizie radicală, inclusiv în România: Citroen nu mai vinde Berlingo și Spacetourer decât cu motor electric CITEȘTE ȘI Decizie radicală, inclusiv în România: Citroen nu mai vinde Berlingo și Spacetourer decât cu motor electric

Airbus a spus că și-a depășit ținta stabilită pentru anul trecut, de a livra 600 de avioane.

Compania a vândut totodată 771 de avioane pe parcursul anului trecut, vânzările nete totalizând 507 de aeronave, după ajustarea la anulări. Nu este clar dacă aceste date sunt suficiente pentru a depăși rivalul american Boeing.

Compararea performanței de bază a celor doi giganți producători de avioane a fost îngreunată de modificările recente ale regulilor contabile și de schimbările bruște ale situației financiare a companiilor aeriene în timpul crizei Covid-19.

Boeing a vândut 829 de avioane între ianuarie și noiembrie. Acest număr a scăzut la un total net de 400 după anulările convenite în timpul perioadei, dar a revenit la 457 după inversarea parțială a ajustărilor contabile anterioare determinate de o criză din industrie.

În plus, este așteptat ca Boeing să contabilizeze luna trecută vânzarea a 50 de avioane 737 MAX către Allegiant Air, care a avut loc săptămâna trecută, în timp ce Airbus nu a finalizat încă acorduri cu Air France-KLM și Qantas.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
avioane