Airbus va fi pentru al doilea an consecutiv cel mai mare producător global de avioane

Airbus va fi pentru al doilea an consecutiv cel mai mare producător global de avioane
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2021

Airbus a livrat peste 560 de aeronave în 2020, conform datelor care urmează să fie verificate și surselor din industria aviatică, extinzându-și dominația asupra rivalei Boeing, care încă se confruntă cu probleme legate de modelul 737 MAX, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Dacă datele se confirmă, Airbus va fi pentru al doilea an consecutiv cel mai mare producător global de avioane, scrie Agerpres.

În următoarele zile, grupul aeronautic european ar urma să anunțe comenzile și livrările din 2020, iar reprezentanții companiei nu au dorit să facă declarații înainte de publicarea lor oficială.

Acționarii PSA Group și cei ai Fiat Chrysler au aprobat fuziunea, în adunările generale. Se naște Stellantis, o nouă companie auto cu 14 mărci CITEȘTE ȘI Acționarii PSA Group și cei ai Fiat Chrysler au aprobat fuziunea, în adunările generale. Se naște Stellantis, o nouă companie auto cu 14 mărci

Livrările totale ale Airbus ar urma să scadă cu aproximativ o treime anul acesta, pe fondul diminuării semnificative a cererii, ca efect al pandemiei de coronavirus (COVID-19), și al restricțiilor de călătorie.

În primele 11 luni din 2020, Boeing a livrat 118 aeronave, în condițiile în care modelul 737 MAX nu a putut fi folosit aproximativ 20 de luni, ca urmare a două accidente ce au provocat 346 de morți. În noiembrie, Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (EASA) și Autoritatea Federală pentru Aviație din SUA (FAA) și-au dat acordul preliminar pentru ca avioanele Boeing 737 MAX să poată zbura din nou.

Cererea extrem de redusă pentru călătorii aeriene, din cauza pandemiei, a afectat semnificativ comenzile noi. Airbus se așteaptă ca traficul aerian să revină la nivelul de dinaintea pandemiei între 2023 și 2025.

Airbus, companie care are aproximativ 135.000 de angajați la nivel global a anunțat la finele lunii iunie că intenționează să elimine 15.000 de locuri de muncă până la finele verii 2021, dintre care o treime în Franța, pentru a face față reducerii călătoriilor cu avionul.

Airbus este lider global în aeronautică, spațiu și servicii conexe. În 2019, a generat venituri de 70 de miliarde de euro și a avut 135.000 de angajați. De asemenea, Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport și pentru alte misiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
boeing