Amazon dotează mașinile de livrări din Marea Britanie cu camere video

Amazon dotează mașinile de livrări din Marea Britanie cu camere video
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 mai 2022

Dubele cu care Amazon livrează produsele în Marea Britanie vor fi supravegheate video, o mutare ce a atras imediat critici din partea militanților pentru intimitatea persoanei.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Amazon a trecut la fapte și a început să instaleze camere de supraveghere pe mașinile pe care le folosește pentru livrări în Marea Britanie, după ce a anunțat la începutul anului trecut că va face acest lucru.

Vor există două camere cu funcții de AI (nu se cunoaște concret ce funcții). Una va filma în interior, iar alta în exterior.

HARTĂ Primăria Capitalei vrea să extindă rețeaua de tramvai cu 30 de km CITEȘTE ȘI HARTĂ Primăria Capitalei vrea să extindă rețeaua de tramvai cu 30 de km

Vizați de noul sistem de supraveghere sunt șoferii. Camerele vor depista încălcări ale normelor rutiere și vor supraveghea sitlul de condus al șoferilor, pentru a vedea dacă aceștia sunt atenți sau obișnuiesc să facă lucruri care pot prezenta un pericol în trafic.

În cazul în care AI-ul observă așa ceva, va emite o alertă sonoră, în speranța că șoferul se va cuminți.

Bineînțeles că filmările și datele vor fi colectate și analizate pentru evaluarea șoferilor.

Noua politică Amazon este considerată abuzivă și excesivă de militanții pentru protejarea intimității personale și cer gigantului american să renunțe la acesta.

Foarte nemulțumiți sunt și reprezentanții sindicali, care spun că supravegherea video creează un stres în plus pentru șoferi și că nu are nicio legătură cu siguranță în trafic.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
marea britanie
camere video
masini
livrari