BMW a vândut cu aproape 6% mai multe mașini în primele șapte luni, dar rămâne în urma rivalului Mercedes-Benz

BMW a vândut cu aproape 6% mai multe mașini în primele șapte luni, dar rămâne în urma rivalului Mercedes-Benz
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 aug 2016

Vânzările sub marca BMW au crescut cu 5,6% în primele șapte luni, față de perioada similară a anului trecut, la 1.139.947 de mașini, potrivit datelor publicate astăzi de producătorul german. Totuși, BMW a rămas în urma rivalului Mercedes-Benz, care este tot mai aproape de a încheia anul în poziția de lider al pieței auto premium.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cele mai mari creșteri în ritm anual, în perioada ianuarie-iulie, au fost consemnate de modelele BMW X1, care au urcat cu aproape 70%, la 111.639 de mașini și BMW Seria 2, cu un avans de circa 44%, 113.233 de automobile.

În iulie, vânzările de mașini BMW au avansat cu 4%, la 153.392 de unități.

BMW a fost, în ultimii 10 ani, lider pe piața mașinilor de lux, dar, de la începutul anului acesta, clasamentul este dominat de Mercedes-Benz.

Săptămâna trecută, producătorul de automobile de lux Mercedes-Benz a raportat o creștere de 9,4% a vânzărilor în luna iulie, la nivelul record de 163.770 de mașini. În perioada ianuarie-iulie, vânzările diviziei premium a Daimler au avansat cu 11,7%, la 1.170.389 de unități.

Anul trecut, BMW a reușit să păstreze poziția de lider al pieței de mașini premium, după ce a vândut 1,9 milioane de automobile, cu 5,2% mai multe decât în 2014, aceasta fiind însă cea mai lentă creștere anuală înregistrată de producătorul german din 2009. Mercedes a încheiat anul 2015 pe poziția a doua, după ce a depășit Audi.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
auto
premium
masini de lux
mercedes
mercedes-benz
audi