Bugetele Rabla Clasic și Rabla Plus, suplimentate

Bugetele Rabla Clasic și Rabla Plus, suplimentate
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2021

Bugetul total al Programului Rabla Plus va fi suplimentat cu 200 de milioane de lei, în timp ce Programul Rabla Clasic va primi o majorare similară, a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"Începând cu data de 21 august 2021, bugetul total al Programului Rabla Plus va fi suplimentat cu suma de 200 de milioane de lei. De asemenea, pentru Programul Rabla Clasic, o majorare cu 200 de milioane de lei a bugetului total va fi disponibilă începând cu data de 28 august 2021", notează instituția.

CONFIRMARE FOTO Vincon, schimbare inedită - preia, după 10 ani, numele brandului care îi aduce cei mai mulți bani CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Vincon, schimbare inedită - preia, după 10 ani, numele brandului care îi aduce cei mai mulți bani

Conform AFM, în cadrul Programului Rabla Clasic valoarea primei de casare este de 7.500 de lei, iar valoarea eco-bonusurilor acordate pentru stimularea achiziționării autoturismelor cât mai puțin poluante, în funcție de tehnologia folosită, sunt de 1.500 de lei - pentru autovehiculele cu emisii scăzute, respectiv de 3.000 de lei la achiziționarea unui autovehicul nou echipat cu sistem de propulsie hibrid, scrie Agerpres.

Ecobonusurile se pot cumula în cazul în care mașina nouă îndeplinește ambele condiții, ajungându-se astfel la o reducere de 12.000 de lei din prețul total al autovehiculului nou. Pentru achiziționarea de motociclete noi în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, se acordă o primă de casare de 5.500 de lei.

În același timp, în Programul Rabla Plus se acordă două tipuri de ecotichete: 45.000 de lei pentru mașinile full electrice și 20.000 de lei pentru mașinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou.

Totodată, persoanele care renunță la o mașină veche, poluantă, și achiziționează un autovehicul electric beneficiază atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât și de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

De asemenea, cuantumul finanțării pentru motociclete electrice este de 5.500 de lei, iar persoanele care doresc să achiziționeze o motocicletă electrică și predă o mașină uzată, ecotichetul se poate cumula cu prima de casare în valoare de 5.500 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
administrația fondului pentru mediu
rabla