CE suspectează că reparațiile mașinilor Volkswagen afectate de scandalul emisiilor ar putea duce la uzura prematură a motoarelor

CE suspectează că reparațiile mașinilor Volkswagen afectate de scandalul emisiilor ar putea duce la uzura prematură a motoarelor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 oct 2016

Autoritățile de la Bruxelles sunt îngrijorate că măsurile luate de Volkswagen pentru remedierea mașinilor afectate de scandalul emisiilor poluante ar putea cauza defecțiuni la motoarele vehiculelor, au spus surse din cadrul Comisiei Europene pentru Der Spiegel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit surselor, actualizările de soft efectuate de Volkswagen în cazul mașinilor care nu respectă standardele europene în privința poluării ar putea genera un stres suplimentar asupra unora dintre componentele motorului, ducând la uzura prematură a acestuia.

Suspiciunile Comisiei se bazează pe raportări venite de la experții din cadrul laboratorului propriu de testare a emisiilor Vela, din nordul Italiei, scrie publicația germană, citată de Reuters.

Nissan a primit asigurări pentru Brexit. Noile modele Qashqai și X-Trail vor fi produse în Marea Britanie CITEȘTE ȘI Nissan a primit asigurări pentru Brexit. Noile modele Qashqai și X-Trail vor fi produse în Marea Britanie

Aceștia au avertizat că valva de recirculare a gazelor de evacuare, sistemul de injecție de uree, catalizatorul SCR sau filtrul de particule s-ar putea uza mai repede din cauza soluțiilor tehnice aplicate de Volkswagen. 

Reprezentanții Volkwswagen și cei ai Comisiei nu au putut fi contactați pentru detalii până la publicarea știrii.

Grupul Volkswagen este investigat în mai multe țări, după ce în toamna anului trecut a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial, dintre care 8,5 milioane în Europa, cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Până în prezent, autoritatea de reglementare în domeniul auto din Germania (KBA) a aprobat înlocuirea softului ilegal pentru aproximativ 5,5 milioane de mașini afectate de scandalul emisiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
emisii poluante
reparatii
comisia europeana
uzura motoare