CEO-ul Jaguar Land Rover, despre vânzarea companiei: „Ar trebui să întrebați consiliul de supervizori”

CEO-ul Jaguar Land Rover, despre vânzarea companiei: „Ar trebui să întrebați consiliul de supervizori”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 mai 2019

Informațiile privind faptul că Tata Motors ia în calcul un parteneriat strategic pentru Jaguar Land Rover, dar și vânzarea acestor branduri premium, au fost discutate într-un interviu realizat de jurnaliștii de la Automobilwoche cu CEO-ul Jaguar Land Rover, Ralf Speth.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Problemele cu care se confruntă Jaguar Land Rover, o companie care a fost cumpărată de Tata Motors în urmă cu 11 ani și care a fost salvată, într-o primă fază, dintr-o situație destul de incertă, i-au determinat pe cei de la Tata, care au de asemenea probleme financiare, să ia în calcul o serie de alternative care să salveze compania.

Dificultățile din Marea Britanie, legate de Brexit, scandalurile diesel care au slăbit foarte mult aceste motorizări, pe care JLR se baza, o prezență redusă în China, pe cea mai mare piață din lume, toate au condus în ultimii ani la un dezechilibru financiar al companiei, după cum spune CEO-ul Ralf Speth, într-un interviu publicat de Automobilwoche. Acesta a vorbit despre reducerile de personal, demarate cu plecări voluntare la începutul acestui an, dar și despre costurile mari pe care compania le-a făcut pentru mașinile autonome, conectate, pentru extinderea portofoliului, pentru reînnoirea motoarelor. „Ne-ar fi plăcut să fim într-un loc diferit, la acest moment”, a spus Speth referindu-se la dificultățile cu care se confruntă compania.

Profitul VW Group pe primul trimestru, în creștere, dar afectat de provizioane pentru „riscuri legale” de 1 miliard de euro CITEȘTE ȘI Profitul VW Group pe primul trimestru, în creștere, dar afectat de provizioane pentru „riscuri legale” de 1 miliard de euro

Referitor la posibilitatea unei vânzări strategice, Speth nu a infirmat informațiile ci a precizat că acest subiect ar trebui discutat cel mai bine cu consiliul de supervizori, însă a subliniat că Tata Motors și Ratan Tata în persoană sunt foarte apropiați de companie și susțin Jaguar Land Rover.

Informațiile privind o posibilă achiziție a celor două mărci premium britanice arată că inclusiv PSA Group, prin Carlos Tavares, și-a exprimat intenția de a cumpăra grupul JLR de la indienii de la Tata, însă niciuna dintre părți nu a confirmat oficial discuții pe această temă.

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar land rover
ceo jlr
ralf speth
tata motors
vanzare land rover