China vrea să trimită prima sa misiune cu echipaj uman pe Marte în 2033

China vrea să trimită prima sa misiune cu echipaj uman pe Marte în 2033
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2021

China are ca obiectiv să trimită prima sa misiune cu echipaj uman pe Marte în 2033, umând ca ulterior să aibă loc zboruri regulate, potrivit unui plan pe termen lung pentru construirea unei baze care să fie locuită permanent pe Planeta Roșie și exploatarea resurselor acesteia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Planul ambițios, care va intensifica o cursă cu Statele Unite pentru trimiterea de oameni pe Marte, a fost dezvăluit prima oară în detaliu, după ce China a asolizat un rover pe Marte la jumătatea lunii mai, în misiunea sa inaugurală pe planetă, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Dacia Duster, livrat fără navigație, în Franța, din cauza crizei semiconductorilor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia Duster, livrat fără navigație, în Franța, din cauza crizei semiconductorilor

Misiunile cu echipaj către Marte sunt planificate ssă aibă loc în 2033, 2035, 2037, 2041 și dincolo de aceste date, a declarat Wang Xiaojun, șeful principalului producător chinez de rachete, la o conferință din Rusia privind explorarea spațiului, prin intermediul unei legături video.

Înainte de începerea misiunilor cu echipaj, China va trimite roboți pe Marte pentru a studia posibile locații pentru bază și pentru a construi sisteme de extragere a resurselor acolo, a relatat miercuri China Space News, citându-l pe Wang, care este șeful Academiei pentru tehnologia de lansare a vehiculelor din China.

Pentru a locui pe Marte, echipajele ar trebui să poată utiliza resursele planetei, cum ar fi extragerea apei de sub suprafața acesteia, generarea de oxigen la fața locului și producerea de electricitate.

De asemenea, China trebuie să dezvolte tehnologie pentru a readuce astronauții înapoi pe Pământ. O misiune dus-întors fără echipaj pentru a preleva probe de sol de pe planetă este așteptată să aibă loc până la sfârșitul anului 2030.

Agenția spațială americană NASA dezvoltă o tehnologie pentru a efectua curse dus-întors cu echipaj pe Marte, în anii 2030.

Planul Chinei pentru Marte prevede flote de nave spațiale care să facă naveta între Pământ și Marte și exploatarea majoră a resurselor acesteia, a spus Wang.

Pentru a scurta timpul de călătorie, nava spațială ar trebui să exploateze energia eliberată de reacțiile nucleare sub formă de căldură și electricitate, pe lângă propulsorii chimici tradiționali, a spus Wang.

China ar trebui să efectueze călătorii dus-întors cu un timp total de zbor de ”câteva sute de zile”, a mai spus acesta.

China intenționează, de asemenea, să înființeze o bază la polul sudic al Lunii și să desfășoare expediții robotizate către asteroizi și Jupiter în jurul anului 2030.

Săptămâna trecută, China a trimis trei astronauți la o stație spațială care este în construcție, în prima misiune cu echipaj din 2016, extinzându-și prezența în creștere în apropierea Pământului și atacând poziția de lider deținută de SUA în spațiul orbital.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
marte