Continental, cel mai abrupt declin intraday din aprilie. Compania, prezentă și în România, trece prin restructurare

Continental, cel mai abrupt declin intraday din aprilie. Compania, prezentă și în România, trece prin restructurare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 mar 2024
Continental scade pe bursă cu peste 3%, în condițiile în care compania derulează o restructurare profundă a activității neperformante la divizia automotive, pe o piață auto în scădere.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
În prima parte a tranzacțiilor, Continental a scăzut cu până la 5,5%, cel mai abrupt declin intraday din aprilie.
Incendiile rămân principala cauză pentru cele mai mari despăgubiri plătite pe Property și Asigurări de locuință CITEȘTE ȘI Incendiile rămân principala cauză pentru cele mai mari despăgubiri plătite pe Property și Asigurări de locuință

Producătorul a prognozat o marjă operațională de 6% până la 7% în acest an, sub așteptările analiștilor. În timp ce randamentele se vor îmbunătăți, Continental a declarat joi că producția globală de automobile va fi probabil stabilă și a avertizat cu privire la costurile mai mari cu personalul, care vor avea efecte negative asupra veniturilor.

Luna trecută, Continental a anunțat că va reduce peste 7.000 de locuri de muncă la unitatea auto, aproximativ 3,6% din forța de muncă globală.
 
Totuși, Continental nu va reduce locuri de muncă în România sau, dacă o va face, vor fi la un nivel foarte redus, se deduce din răspunsul transmis de Continental pentru Profit.ro, în urma anunțului făcut de companie privind eliminarea 1.750 de persoane în perioada următoare și a altor 5.400 în următorii ani.
 
Anterior, Continental a anunțat  că intenționează să se separe de divizia de "user experience", care produce display-uri pentru interiorul automobilelor, pentru a o pregăti de o potențială vânzare, schimbare de proprietar sau ofertă publică inițială.

Toate cele trei domenii de activitate ale Continental sunt reprezentate în România. Compania deține șase unități de producție și patru centre de inginerie în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab și Iași. Compania are un centru de distribuție a anvelopelor în București. 
viewscnt
Afla mai multe despre
continental
actiuni continental
concedieri