Curse navale mai puține în Deltă, în acest sezon estival

Curse navale mai puține în Deltă, în acest sezon estival
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2023

Societatea Navrom Delta SA, singura din județul Tulcea care asigură transportul naval subvenționat pentru mărfuri și călători, are în acest sezon turistic mai puține curse decât cele din sezonul estival de anul trecut, în condițiile bugetului asigurat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), a declarat directorul executiv al firmei, Nicolae Chichi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El a menționat că reducerea numărului de curse s-a făcut în contextul în care sumele asigurate de MTI pentru activitatea de transport pe cele trei brațe ale Dunării au rămas la același nivel ca cele de anul trecut, dar prețul combustibilului a crescut, scrie Agerpres.

Wizz Air va aloca a cincea aeronavă bazei sale de la Iași CITEȘTE ȘI Wizz Air va aloca a cincea aeronavă bazei sale de la Iași

"Dacă anul trecut pe relația Tulcea-Sulina și retur avem 14 curse pe săptămână, numărul lor s-a redus la 10 pe săptămână. Punctul cel mai critic este relația Sfântu Gheorghe-Tulcea, unde anul trecut aveam șase curse pe săptămână, iar acum avem numai trei curse pe săptămână, ceea ce este foarte puțin pentru turiști. Pe brațul Chilia, având în vedere că mai există un alt mod de transport, adică rutier, chiar dacă trebuie să trecem cu bacul la Tulcea, în loc de patru curse avem trei", a precizat directorul executiv Nicolae Chichi.

Cea mai importantă cursă care a dispărut este cea rapidă care le oferea turiștilor zilnic posibilitatea să plece din Sulina în jurul orei 13.00, după ce eliberau camerele, potrivit sursei.

"Era foarte importantă cursa asta. Nu mai facem decât trei din cursele astea. De exemplu, weekend-ul trecut, la ora 13.30, am avut 190 de de pasageri pe cursa care a plecat din Sulina", a menționat directorul Chichi.

În opinia lui, și ruta Tulcea-Periprava, pe brațul Chilia al Dunării, ar trebui asigurată cu nave suplimentare.

"Oamenii din Periprava trebuie să aibă o mobilitate ridicată. Periprava e zona cea mai izolată, după părerea mea, iar acolo sunt oamenii cu cele mai mari nevoi din toată Delta Dunării. Acolo se ajunge foarte greu. Periprava încă nu este bine legată de alte localități și avem câteva sate importante acolo Rosetti, Periprava, Letea. Foarte greu ajung turiștii în acea zonă și cred că și acea zonă trebuie dezvoltată. Cred că dacă am avea un transport regulat mai des pe această relație și zona se va dezvolta corespunzător", a mai spus directorul societății de transport naval din Deltă.

viewscnt
Afla mai multe despre
curse navale
delta