Daimler adoptă tehnicile de management din Silicon Valley pentru a contracara rivali ca Tesla Motors

Daimler adoptă tehnicile de management din Silicon Valley pentru a contracara rivali ca Tesla Motors
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2016

Daimler, producătorul automobilelor Mercedes-Benz, adoptă tehnici de management din Silicon Valley pentru accelerarea proceselor decizionale și contracararea unor noi rivali precum Tesla Motors, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, elimită straturi întregi de birocrație și încurajează o abordare mai experimentată a noilor produse, scrie News.ro.

El a mai cerut unor 144 de angajați să vină cu idei noi de conducere, potrivit unor surse din companie.

Măsurile implică schimbări majore la Daimler, companie cunoscută pentru ieraerhia strictă și planificarea minuțioasă, și au loc după o călătorie afectuată în Silicon Valley de 100 de  membri ai conducerii de top a grupului german vara trecută, când s-au întâlnit cu directori ai Apple, Google și Uber.

Service-urile Dacia-Renault reziliază contractele cu Asirom: Folosește aceleași metode ca Astra și Carpatica CITEȘTE ȘI Service-urile Dacia-Renault reziliază contractele cu Asirom: Folosește aceleași metode ca Astra și Carpatica

Schimbările vor fi urmărite cu atenție de companii ca BMW și Audi, producătorii auto tradiționali analizând cum să reacționeze la tehnologiile noi, inclusiv cele pentru conducere autonomă și vehicule electrice, care au transformat în rivali companii precum Google și Tesla.

Daimler, al cărui fondator a inventat automobilul modern în urmă cu 130 de ani, investește masiv în vehicule electrice, iar Zetsche a decis că, pentru a reuși, grupul are nevoie de reorganizare.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
tesla motors
silicon valley