Danemarca propune o taxă ecologică de 13 euro pentru cei care călătoresc cu avionul

Danemarca propune o taxă ecologică de 13 euro pentru cei care călătoresc cu avionul
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2023

Guvernul Danemarcei a propus impunerea unei taxe medii de 100 de coroane daneze (13,41 euro) pentru călătoriile cu avionul, pentru a contribui la finanțarea unei tranziții ecologice a industriei aeriene care va permite ca toate zborurile interne să folosească 100% combustibili sustenabili până în 2030, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aproximativ jumătate din încasările anuale preconizate de 1,2 miliarde de coroane (160 de milioane de euro) vor contribui la finanțarea ambiției ca toate zborurile interne să utilizeze numai combustibili verzi până la sfârșitul deceniului, a anunțat guvernul. Tehnologiile ecologice, cum ar fi hidrogenul și biocombustibilii, vor fi eligibile pentru sprijin din partea statului, a precizat executivul danez.

Cealaltă jumătate din încasări va fi folosită pentru acordarea de ajutoare în numerar persoanelor în vârstă, a precizat guvernul.

O firmă de pază din București, prinsă cu peste 600 de angajați la negru sau cu contracte înregistrate după începerea activității CITEȘTE ȘI O firmă de pază din București, prinsă cu peste 600 de angajați la negru sau cu contracte înregistrate după începerea activității

Conform propunerii guvernului, taxa pentru pasageri va fi introdusă treptat începând cu 2025. Până în 2030, taxa va fi de aproximativ 8,4 euro pentru călătoriile în interiorul Europei, 31,8 euro pentru zborurile pe distanțe medii și 52,3 euro pentru cele pe distanțe lungi, scrie G4Media.ro

„Sectorul aviației din Danemarca trebuie – la fel ca toate celelalte industrii – să își reducă amprenta climatică și să se îndrepte spre un viitor verde”, a declarat ministrul pentru climă, energie și utilități, Lars Aagaard, într-un comunicat.

Guvernul își propune ca, până în 2025, să fie operată prima rută internă care utilizează doar combustibili verzi.

viewscnt
Afla mai multe despre
danemarca
taxa
avion