Apple a reluat discuțiile cu OpenAI legate de un chatbot pentru iPhone

Apple a reluat discuțiile cu OpenAI legate de un chatbot pentru iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 apr 2024

Apple și OpenAI negociază, din nou, o înțelegere prin care un chatbot bazat pe tehnologia producătorului ChatGPT să ajungă a fi folosit pe iPhone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Nu este clar motivul pentru care negocierile dintre cele două părți s-au oprit la un moment dat, cert este, conform Bloomberg, că Apple și OpenAI au reluat discuțiile pe acest subiect.

Apple poartă negocieri similare și cu Google, de la care ar putea prelua tehnologia care stă la baza Gemini pentru a realiza un chatbot pentru iPhone.

Intel cade la bursă CITEȘTE ȘI Intel cade la bursă

În paralel, Apple își dezvoltă și propriile sisteme de inteligență artificială, despre care nu a oferit detalii până acum, dar, probabil, o va face în cadrul evenimentului WWDC din vară.

Producătorul iPhone-ului vrea să introducă primul val de funcții de AI în toamnă, când va lansa iOS 18 și celelalte versiuni noi ale sistemelor sale de operare.

Nu este clar ce formă vor lua acestea, însă, se vorbește despre implementarea lor în mai multe aplicații și servicii ale companiei, precum iMessage și Apple Music.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
openai
chatbot
ai
iphone