Faurecia cumpără 50% din SAS Automotive Systems de la Continental

Faurecia cumpără 50% din SAS Automotive Systems de la Continental
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 oct 2019

Compania franceză Faurecia, printre cei mai mari furnizori de echipamente auto din lume, deținut de PSA Group, va cumpăra jumătatea deținută de furnizorul german de componente auto Continental din SAS, un joint venture al celor două mari companii la nivel global.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Faurecia va prelua cele 50% din acțiunile SAS deținute de Continental, în urma unei înțelegeri între cele două companii. Francezii au anunțat și prețul acestei achiziții, respectiv 225 de milioane de euro, preluarea urmând să iabă efect imediat asupra datelor financiare, respectiv marja operațională, venituri nete și profit. Tranzacția ar trebui să fie finalizată la începutul anului 2020.

SAS Automotive a fost înființată în 1996 și a devenit unul din jucătorii importanți în echipamente interioare (cockpituri) și logistică, având vânzări estimate, în 2019, de circa 700 de milioane de euro. Compania are circa 4.500 de angajați pe trei continente. În Europa are 18 fabrici, în 8 țări diferite.

„SAS are un potențial de creștere puternic și reprezintă o oportunitate excelentă pentru Faurecia, strategic și financiar”, spune CEO-ul Patrick Koller.

Potrivit lui Koller, vânzările SAS ar putea să atingă, în 2024, 1 miliard de euro, inclusiv prin diversificarea clienților, „în mod particular în China”.

FOTO Porsche își extinde familia noului model electric Taycan, cu o versiune mai ieftină CITEȘTE ȘI FOTO Porsche își extinde familia noului model electric Taycan, cu o versiune mai ieftină

De asemenea, cei de la Faurecia spun că proiectul SAS ar putea contribui la dezvoltarea Cockpit-ului Viitorului, după crearea grupului Faurecia Clarion Electronic.

Faurecia, deținut de PSA Group, este unul dintre cei mai mari producători de componente auto din lume, cu vânzări, în 2018, de circa 18 miliarde de euro. În România, Faurecia produce și pentru Dacia, și pentru export, având mai multe fabrici, inclusiv una pe platforma de la Mioveni, Euro Auto Plastic Systems, cumpărată de la o companie portugheză.

viewscnt
Afla mai multe despre
faurecia romania
sas automotive
continental romania
achizitie faurecia