Fiat Chrysler recheamă 1,9 milioane de mașini pentru probleme la funcționarea airbag-urilor

Fiat Chrysler recheamă 1,9 milioane de mașini pentru probleme la funcționarea airbag-urilor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 16 sep 2016

Producătorul auto italian Fiat-Chrysler a anunțat că va rechema în service 1,9 milioane de automobile la nivel mondial, pentru a rezolva o problemă legată de funcționarea airbag-urilor, care a provocat trei decese și cinci vătămări corporale, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Astfel, mai multe modele ale companiei au probleme legate de declanșarea aibagului în cazul unei coliziuni.

Din totalul de 1,9 milioane de automobile, 1,4 milioane sunt rechemate în Statele Unite, 143.000 în Canada, 81.900 în Mexic și 284.000 în restul lumii.

Modelele pe care a fost detectată problema sunt Chrysler Sebring, 200, Dodge Caliber, Avenger, Jeep Patriot și Compass,  Chrysler Cirrus (în Mexic) și Lancia Flavia (în Europa).

Săptămâna trecută, General Motors a anunțat că va chema pentru reparații 4,3 milioane de vehicule la nivel mondial, din cauza unui defect de software care blochează declanșarea airbag-urilor, eroare provocând până acum un deces și rănirea altor trei persoane. Problema este similară cu cea a airbag-urilor Fiat Chrysler, dar nu identică.

Dacia va prezenta la Salonul Auto de la Paris variantele cosmetizate ale modelelor Logan și Sandero CITEȘTE ȘI Dacia va prezenta la Salonul Auto de la Paris variantele cosmetizate ale modelelor Logan și Sandero

În iulie, Toyota, cel mai mare producător auto din lume, a declarat că va rechema în service 3,37 milioane de vehicule vândute în întrega lume, din cauza unor posibile defecțiuni la airbag-uri și la dispozitivele pentru controlul emisiilor de gaze.

Rechemările amintite mai sus sunt separate de cele care vizează airbag-urile produse de Takata. Airbag-urile defecte produse de Takata, cu risc de explozie, au provocat cel puțin 14 decese la nivel mondial, ceea ce a dus la declanșarea celei mai mari campanii de rechemări din istoria industriei auto. 

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler