Fiat Chrysler refuză să dea explicații autorităților germane în legătură cu emisiile poluante

Fiat Chrysler refuză să dea explicații autorităților germane în legătură cu emisiile poluante
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 mai 2016

Reprezentanți ai producătorului auto italian Fiat Chrysler Automobiles, care a livrat autoturisme și în Germania, au refuzat o întâlnire cu autoritățile germane din domeniu pentru discuții legate de emisiile modelelor diesel, argumentând că vor furniza datele necesare autorităților italiene, informează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Săptămâna trecută, Ministerul Transporturilor din Germania a invitat reprezentanți ai Opel și ai Fiat Chrysler la discuții legate de emisiile poluante, în contextul în care există suspiciuni că cei doi producători ar fi utilizat dispozitive pentru manipularea nivelului de noxe pe unele modele diesel.

"Lipsa de cooperare este greu de înțeles", a afirmat ministrul german al Transporturilor, Alexander Dorbrindt, adăugând că există acuzații concrete împotriva Fiat și ar fi " potrivit" ca oficialii companiei să își expună punctul de vedere în fața oficialilor germani.

Mercedes este liderul pieței auto premium după primele patru luni CITEȘTE ȘI Mercedes este liderul pieței auto premium după primele patru luni

Reprezentanții producătorului auto au refuzat să comenteze și au negat, în repetate rânduri, că ar fi utilizat dispozitive ilegale pentru manipularea nivelului emisiilor.

Scandalul emisiilor poluante al automobilelor diesel a început anul trecut, când grupul german Volkswagen a recunoscut că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a circa 11 milioane  de autovehicule diesel la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat
fca
opel
emisii
v
volksawgen
diesel
explicatii