Firma de închirieri de avioane SMBC Aviation Capital și-a depreciat activele cu 1,6 miliarde de dolari din cauza avioanelor blocate în Rusia

Firma de închirieri de avioane SMBC Aviation Capital și-a depreciat activele cu 1,6 miliarde de dolari din cauza avioanelor blocate în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2022

Firma de închirieri de avioane SMBC Aviation Capital și-a depreciat activele cu 1,6 miliarde de dolari pentru a acoperi impactul financiar avut de blocarea a 34 de avioane în Rusia, după ce sancțiunile Uniunii Europene au forțat rezilierea tuturor contractelor de leasing din această țară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

SMBC, cu sediul central în Irlanda, care este deținută de un consorțiu care include Sumitomo Corp  din Japonia și Grupul financiar Sumitomo Mitsui, a declarat că se așteaptă să facă recuperări substanțiale din acoperirea sa de asigurare, scrie News.ro.

Sistemele automate de limitare a vitezei vor fi obligatorii în Europa CITEȘTE ȘI Sistemele automate de limitare a vitezei vor fi obligatorii în Europa

Locatorii și asigurătorii se pregătesc pentru o luptă istorică pentru posibile daune record, în valoare de aproximativ 10 miliarde de dolari.

SMBC este cel mai recent locator care a primit o lovitură imediată, după ce peste 400 de avioane închiriate au rămas blocate în Rusia în urma invadării Ucrainei de către Moscova pe 24 februarie.

SMBC a declarat că a anulat întreaga valoare contabilă a aeronavelor care au rămas în Rusia, după ce a stabilit că este puțin probabil să recupereze avioanele într-un interval de timp rezonabil.

Companiile aeriene ruse continuă să zboare cu aeronavele în Rusia și în țări unde repunerea în posesie nu a fost posibilă, a adăugat compania.

Revizuirea în scădere a activelor a împins SMBC într-o pierdere netă de 1,1 miliarde de dolari, în anul său financiar încheiat la sfârșitul lunii martie.

Excluzând reevaluarea negativă a activelor, compania a realizat un profit din operațiuni de bază de 336 de milioane de dolari, aproape la nivelul pre-pandemie, de 365 de milioane de dolari, înregistrat în 2019.

Directorul general al SMBC, Peter Barrett, a spus că, deși există probleme continue pentru industrie, redresarea pieței continuă să se accelereze.

Firma din Dublin a declarat că a înregistrat o cerere crescută pentru avioanele cu o singură punte Airbus A320neo și Boeing 737 MAX, fiind plasate 41 de aeronave din registrul de comenzi.

De asemenea, compania a remarcat o redresare rapidă a pieței de vânzări, vânzând 23 de aeronave în cele 12 luni încheiate la sfârșitul lunii martie, pentru un profit de 68,3 milioane de dolari.

SMBC a declarat că se așteaptă ca achiziția sa în valoare de 6,7 miliarde de dolari a companiei concurente mai mici Goshawk Aviation, car o va face al doilea mare locator de avioane din lume după numărul de avioane, să se încheie în trimestrul patru fiscal.

viewscnt
Afla mai multe despre
smbc aviation capital
avioane
rusia