Germania acuză Fiat de folosirea unui dispozitiv ilegal pentru manipularea nivelului de noxe

Germania acuză Fiat de folosirea unui dispozitiv ilegal pentru manipularea nivelului de noxe
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 sep 2016

Germania a informat Comisia Europeană despre existența unui dispozitiv ilegal pe mașinile produse de Fiat Chryslers, după ce testele efectuate de autoritățile locale au relevat un nivel al noxelor peste limita permisă în cazul a patru modele produse de grupul controlat de familia Agnelli.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritățile de la Berlin au trimis Comisiei și Ministerului italian al Transporturilor mai multe scrisori, în care arată că rezultatele testelor locale demonstrează "utilizarea ilegală a unui dispozitiv care oprește sistemele de tratare a gazelor de evacuare (NOx – n.r.)" în cazul modelelor Fiat, scrie Reuters.

Potrivit documentelor, autoritățile italiene au declarat că testele proprii nu au indicat existența unui astfel de dispozitiv ilegal și au refuzat să ia măsuri împotriva producătorului auto. Ca urmare, Germania a cerut Comisiei Europene să inițieze discuții cu oficialii italieni în vederea remedierii problemelor.

Acțiunile Fiat au scăzut cu 2% pe bursa de la Milano în urma informațiilor, la 6,07 euro/unitate.

Australia a dat în judecată Volkswagen în scandalul emisiilor CITEȘTE ȘI Australia a dat în judecată Volkswagen în scandalul emisiilor

Germania a acuzat Fiat încă din luna mai de folosirea unui dispozitiv ilegal pe mașinile diesel, de genul celui utilizat de Volkswagen în cazul a peste 11 milioane de automobile la nivel mondial, însă producătorul auto a negat în repetate rânduri că ar fi manipulat rezultatele testelor antipoluare.

Mai mult, Fiat a refuzat să participe la discuții cu autoritățile germane din domeniu, argumentând că va furniza datele necesare autorităților italiene.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
germania
noxe
dispozitiv ilegal
comisia europeana
acuzatii