Gigantul transporturilor maritime Maersk ar putea suspenda toate livrările către și dinspre Rusia

Gigantul transporturilor maritime Maersk ar putea suspenda toate livrările către și dinspre Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2022

Maersk, una dintre cele mai mari firme maritime transportatoare de containere din lume, a declarat că ar putea suspenda toate livrările către și dinspre Rusia, în cadrul sancțiunilor occidentale impuse Kremlinului în urma invaziei sale în Ucraina transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Gigantul maritim danez a declarat că ”monitorizează îndeaproape și se pregătește să respecte sancțiunile și restricțiile în continuă evoluție” impuse Rusiei, scrie News.ro.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

”Pregătirile noastre includ o posibilă suspendare a rezervărilor Maersk către și dinspre Rusia pe ocean și pe uscat. În același timp, urmărim cu atenție evoluțiile și evaluăm cele mai bune opțiuni pentru clienții noștri și încărcătura acestora”, a spus Marsek într-un comunicat.

Statele Unite, Uniunea Europeană, Canada și Marea Britanie au anunțat toate sancțiunile împotriva Moscovei după invazia Rusiei în Ucraina începută săptămâna trecută.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Măsurile includ blocarea accesului anumitor bănci la sistemul internațional de plăți SWIFT și înghețarea activelor băncii centrale a Rusiei.

Maersk a declarat luni că va face ”tot posibilul” pentru a se asigura că marfa aflată deja pe apă ajunge la destinația prevăzută.

”De remarcat, de asemenea, spațiul aerian este restrâns treptat și serviciile noastre aeriene vor fi afectate”, a spus compania.

Acțiunile Maersk au scăzut cu 3% în urma informației și cu peste 11% în acest an.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Compania de transport maritim este activă în Rusia din 1992 și operează rute către și dinspre porturile cheie din Sankt Petersburg, Novorossiysk, Vladivostok, Vostochny și Kaliningrad.

Maersk a declarat săptămâna trecută că a încetat să accepte rezervări către și dinspre Ucraina până la o nouă notificare.

viewscnt
Afla mai multe despre
maersk
rusia