Honda vrea să crească producția de avioane la 80 de unități pe an până în martie 2019

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 nov 2016

Honda Motor, singura companie auto japoneză care produce și comercializează aeronave la nivel global, vrea să crească capacitatea de producție la 80 de avioane pe an până în martie 2019, în cadrul strategiei de extindere a operațiunilor din sector.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Vrem ca până la finele anului fiscal 2018 (31 martie 2019 – n.r.) să ne apropiem de capacitatea maximă și să producem aproximativ 80 de unități", a spus Michimasa Fujino, șeful diviziei aeriene a companiei nipone, citat de Reuters.

În prezent, capacitatea de producție a fabricii Honda Aircraft de la Greensboro, nordul Californiei, este de 36 de unități pe an. Aeronava de lux HondaJet, destinată oamenilor de afaceri, are șase locuri și costă 4,5 milioane de dolari.

Industria auto, dependentă de Mexic, se teme de Trump CITEȘTE ȘI Industria auto, dependentă de Mexic, se teme de Trump

HondaJet rivalizează cu modele similare fabricate de Cessna, Bombardier și Embraer. Motoarele avionului sunt plasate deasupra aripilor, pentru a oferi mai mult spațiu în cabină, mai puțin zgomot și un consum redus de combustibil. Avionul poate atinge o viteză maximă de 782 km/h și o viteză de croazieră de 682 km/h.

Potrivit oficialilor companiei, Honda a primit deja 100 de comenzi pentru HondaJet, majoritatea din SUA și Europa. Livrările au început în decembrie anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
honda
hondajet
avioane
productie