INFOGRAFIC Dacia Sandero, cel mai vândut automobil din Europa, a doua lună consecutivă. Duster, pe locul patru

INFOGRAFIC Dacia Sandero, cel mai vândut automobil din Europa, a doua lună consecutivă. Duster, pe locul patru
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 sep 2021

Datele privind înmatriculările de autovehicule din Europa poziționează pentru a doua lună consecutivă modelul Dacia Sandero pe primul loc, depășind VW Golf și Toyota Yaris. Duster urcă și el pe locul patru.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Cu o creștere de 8 procente față de volumul înmatriculat în 2020, în luna similară, Dacia Sandero se menține pentru a doua lună consecutivă în poziția de lider european pe piața autoturismelor, cu un volum de aproape 15.000 de unități înmatriculate, conform datelor Jato Dynamics, care centralizează cifrele de înmatriculări din statele UE. Pe locul al doilea se află VW Golf, liderul tradițional al pieței auto europene, care a reușit să vândă doar 13.600 de unități, în scădere cu 38% față de anul trecut.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Pe următoarele locuri se află Toyota Yaris, care a crescut destul de mult față de anul trecut, cu 18 procente, și Dacia Duster, care reușește la rândul său să urce pe cea mai înaltă poziție în acest clasament. Duster a înmatriculat 11.327 de unități în august, cu 4% mai multe față de anul trecut. Aproape toate modelele din acest top au scăderi față de anul 2019, considerat de specialiști mult mai potrivit pentru raportare, din cauza pandemiei. Sandero are 16% mai puține mașini decât la momentul 2019, iar Duster – 42%. Pentru prima dată în topul înmatriculărilor din Europa se află, de două luni, și Ford Puma, al treilea automobil fabricat în România din această ierarhie, cu un volum total de 9.304 unități și o scădere de 16% față de anul trecut.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Rezultatele din ultimele două luni vin pe fondul unei scăderi accentuate a pieței auto, din cauza crizei de semiconductori care a afectat sever industria auto. Toți constructorii auto au fost nevoiți să oprească producția din uzine, cel puțin câteva zile, neavând la dispoziție toate componentele necesare automobilelor.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Pe segmentul de automobile hibride, lider a fost în august Ford Kuga, urmat de Mercedes GLC și BMW Seria 3, iar pe segmentul de vehicule electrice, ID.3 a depășit Tesla Model 3, cu câteva zeci de autoturisme: 7.904 față de 7.824 unități. Pe locul 3 s-a situat ID.4, tot de la VW, iar pe patru, Renault Zoe. Nou intrat în top este Mustang Mach-E, un automobil produs de Ford.

INFOGRAFIC Dacia Sandero, cel mai vândut automobil din Europa, a doua lună consecutivă. Duster, pe locul patru

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia sandero
cele mai vandute masini europa
dacia duster
top masini