ULTIMA ORĂ TABEL Dacia Sandero a depășit VW Golf și a devenit cea mai vândută mașină din Europa

ULTIMA ORĂ TABEL Dacia Sandero a depășit VW Golf și a devenit cea mai vândută mașină din Europa
scris 27 aug 2021

Un succes al mărcii Dacia a fost înregistrat în luna iulie, pe o piață aflată în plină criză a semiconductorilor, modelul Sandero reușind să depășească toate celelalte mașini concurente din Europa, inclusiv liderul tradițional VW Golf.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Dacia Sandero a fost cel mai vândut automobil din Europa în luna iulie. Conform statisticilor, analizate de Profit.ro, Sandero a înregistrat un volum de 20.446 de unități înmatriculate, mai mare cu 6% față de anul trecut și mai mic cu 2 procente față de luna similară din 2019.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Modelul VW Golf, care ocupă de foarte mulți ani prima poziție, cu mici întreruperi temporare, a reușit să înmatriculeze doar 19.425 de unități, cifrele sale fiind afectate de criza de cipuri, astfel că au fost mai mici cu 37% față de 2020 și cu 39% față de 2019. Pe locurile următoare s-au clasat Toyota Yaris, VW T-Roc, Hyundai Tucson, VW T-Cross, Dacia Duster, Ford Puma și Peugeot 2008.

Al doilea model al Dacia, SUV-ul Duster, a revenit după foarte multe luni în Top 10, tot ca urmare a scăderilor înregistrate de ceilalți competitori.

RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe CITEȘTE ȘI RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe

De asemenea, se remarcă ascensiunea lui Ford Puma, un automobil consturit tot în România, care se apropie de Duster, ambele având puțin peste 13.000 de unități vândute, potrivit datelor Jato Dynamics, citate de Automotive News, colectate de pe 24 din cele 27 de piețe ale UE.

Piața europeană de automobile a înregistrat o scădere masivă în iulie, fiind puternic afectată de cele două crize, cea pandemică și cea a semiconductorilor.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

ULTIMA ORĂ TABEL Dacia Sandero a depășit VW Golf și a devenit cea mai vândută mașină din Europa

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia sandero
cel mai vandut automobil europa
top vanzari europa