Jaguar Land Rover poartă negocieri exclusive pentru închirierea circuitului F1 de la Silverstone

Jaguar Land Rover poartă negocieri exclusive pentru închirierea circuitului F1 de la Silverstone

Foto: Silverstone Circuit/Flickr

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 apr 2016

Jaguar Land Rover poartă negocieri exclusive pentru închirierea circuitului auto de la Silverstone, gazda Marelui Premiu de Formula 1 al Marii Britanii, tranzacție evaluată la aproximativ 33 milioane de lire sterline, potrivit BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Proprietarii legendarului circuit, Clubul Britanic al Piloților de Curse (BRDC), au decis să continue discuțiile cu producătorul auto în vederea închirierii circuitului, potrivit unui anunț publicat pe site-ul BRDC.

Jaguar Land Rover, care este deținut de compania indiană Tata Motors, ar urma să plătească circa 33 milioane de lire sterline pentru închirierea Silverstone pe o perioadă de 249 de ani. BRDC va rămâne proprietarul Silverstone Circuits, companie care organizează Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii.

FOTOREPORTAJ Profit.ro | Aeroportul Zaventem din Bruxelles, imagini desprinse parcă dintr-o eră post-atomică CITEȘTE ȘI FOTOREPORTAJ Profit.ro | Aeroportul Zaventem din Bruxelles, imagini desprinse parcă dintr-o eră post-atomică

De închirierea circuitului s-a arătat intersat și constructorul britanic Ginetta Cars, însă acesta din urmă nu va putea înainta o ofertă mai devreme de luna iulie, când expiră acordul privind negocierile exclusive dintre Jaguar și BRDC.

Circuitul de la Silverstone a fost gazda primei curse din campionatul mondial de Formula 1, care a avut loc în mai 1950. Lungimea circuitului este de 5.891 km, iar tribunele au o capacitate de 150.000 de locuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
silverstone
formula 1
jaguar land rover
inchiriere
negocieri