Licitația pentru linia de metrou M4, tronsonul dintre Gara de Nord și Gara Progresul - pe SICAP

Licitația pentru linia de metrou M4, tronsonul dintre Gara de Nord și Gara Progresul - pe SICAP
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2024

Procedura de licitație pentru proiectarea și execuția liniei de metrou M4, tronsonul dintre Gara de Nord și Gara Progresul, a devenit publică în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4, operatorii economici interesați au posibilitatea să se înscrie și să depună ofertele până pe 27 iunie, ora 15,00. Ulterior, după atribuirea și semnarea contractului de executare a lucrărilor de proiectare și de execuție, câștigătorul/câștigătorii licitației vor avea la dispoziție un termen de 60 de luni pentru construcția efectivă. Din acest interval, zece luni sunt destinate primei faze de proiectare, astfel încât construcția efectivă să poată fi demarată cât mai rapid posibil. Ulterior, vor fi realizate, în paralel, pe tronsoane clar definite, atât procedurile de proiectare, cât și cele de construire, scrie Agerpres.

Intenția Primăriei Brașov de a restricționa în weekend traficul din centrul istoric, respinsă CITEȘTE ȘI Intenția Primăriei Brașov de a restricționa în weekend traficul din centrul istoric, respinsă

Pentru realizarea acestui obiectiv, autoritatea locală a depus deja cererea de finanțare în valoare de 2,5 miliarde de euro, bani europeni nerambursabili, ce vor fi accesați prin "Programul Transport" al Uniunii Europene 2021-2027.

Traseul noii linii de metrou M4 va avea un număr de 14 stații, ce vor fi amenajate pe o lungime totală de aproximativ 12 kilometri, între stația Gara de Nord 2 și stația Gara Progresul și care va traversa teritoriul sectoarelor 1, 4 și 5, precum și al comunei Jilava din județul Ilfov. Cele 14 stații ale noului traseu sunt: Gara de Nord 2 - Știrbei Vodă - Bogdan Petriceicu Hașdeu - Uranus - George Rozorea - Chirigiu - Filaret - Eroii Revoluției 2 - George Bacovia - Toporași - Nicolae Cajal - Luică - Giurgiului - Gara Progresul.

Stațiile vor fi amenajate conform celor mai noi cerințe pentru securitate la incendiu și vor fi adaptate pentru un acces facil al persoanelor cu dizabilități. Stațiile vor avea și sisteme de protecție a călătorilor, inclusiv panouri de sticlă și uși automate la marginea peroanelor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
gara de nord
sicap