Lion Air oprește căutările pentru a doua cutie neagră a aeronavei care s-a prăbușit în octombrie, însă autoritățile din Indonezia plănuiesc să înceapă propriile căutări

Lion Air oprește căutările pentru a doua cutie neagră a aeronavei care s-a prăbușit în octombrie, însă autoritățile din Indonezia plănuiesc să înceapă propriile căutări
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2019

Lion Air a informat joi că a oprit căutările pentru cutia neagră a avionului Boeing 737 MAX care s-a prăbușit în Marea Java în octombrie, însă autoritățile din Indonezia intenționează să lanseze propriile căutări, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Avionul s-a prăbușit în octombrie 2018 iar toate cele 189 de persoane aflate la bord au murit, devenind astfel cel mai grav accident de acest tip din 2018. Contactul cu zborul JT610 a fost pierdut după 13 minute de la decolarea din capitala Indoneziei, Jakarta, îndreptându-se spre orașul Pangkal Pinang. În căutările inițiale, nu a fost recuperată și una dintre cele două cutii negre, scrie News.ro.

Lion Air a informat în decembrie că a alocat 38 de miliarde de rupi (aproximativ 2,3 milioane de euro) pentru a organiza o căutare a rămășițelor aeronavei. Aceste costuri fiind de obicei acoperite de guverne, decizia companiei aeriene a pus la îndoială independența investigației.

Israelul va inaugura în ianuarie un al doilea aeroport internațional, lângă stațiunea Eilat, de la Marea Roșie CITEȘTE ȘI Israelul va inaugura în ianuarie un al doilea aeroport internațional, lângă stațiunea Eilat, de la Marea Roșie

Danang Mandala, purtătorul de cuvânt al Lion Air, a declarat că s-au încheiat căutările pentru CVR sâmbătă.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Naționale pentru Securitatea Transportului (KNKT) din Indonezia a informat joi că agenția își va începe propria investigație privind cutia neagră cât de curând posibil.

Aparatul ar putea conține indicii importante pentru investigatori privind acțiunile piloților.

Purtătorul de cuvânt al KNKT a declarat că sunt în desfășurare negocieri privind folosirea unei nave a Marinei Indoneziei în căutările pentru cutia neagră.

„Ar putea începe de săptămâna viitoare. Nava nu va fi la fel de dotată ca cea a Lion Air însă va fi echipată cu un detector de CVR”, a afirmat el despre nava care va fi folosită în căutări.

Semnalele acustice emise de cutia neagră sunt active timp de 90 de zile de la prăbușire, investigatorii fiind astfel într-o cursă contra cronometru.

Familia copilotului a intentat un proces vineri contra Boeing în Chicago. Ei susțin că aeronava Boeing 737 MAX 8 era periculoasă deoarece senzorii săi furnizează informații contradictorii piloților și aeronavei. Cel puțin alte două procese au fost intentate contra Boeing în Chicago din partea victimelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
lion air
cutie neagra