Designerul-șef al Ford, care a coordonat în trecut proiectul Duster 2, a demisionat prin e-mail

Designerul-șef al Ford, care a coordonat în trecut proiectul Duster 2, a demisionat prin e-mail
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 mai 2024

Anthony Lo, șeful designului Ford Motor, a demisionat din companie. Plecarea nu a fost motivată de Lo iar compania nu a anunțat un înlocuitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
6 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Cel care conducea activitățile de design ale Ford la nivel global, Anthony Lo, a decis să părăsească compania în căutarea „altor oportunități”, fără să existe un motiv oficial al acestei despărțiri. Ford nu a anunțat oficial un nou șef al echipei de designeri, dar a precizat că demisia a fost trasnmisă printr-un e-mail. Încetarea contractului va fi efectivă începând cu 14 mai.

VIDEO Două trenuri s-au ciocnit în Argentina CITEȘTE ȘI VIDEO Două trenuri s-au ciocnit în Argentina

Anthony Lo, în vârstă de 59 de ani, lucrează pentru Ford din 2021, când l-a înlocuit pe Moray Callum. El a venit la Ford de la Renault, unde a ocupat funcția de vicepreședinte pentru designul exterior și a plecat chiar în momentul în care compania franceză a fost preluată de Luca de Meo. Chiar dacă sediul și birourile Ford se află în Michigan, SUA, Anthony Lo a ales să lucreze din Paris, călătorind în SUA doar atunci când era necesar.

Anthony Lo este născut în Hong Kong, a absolvit celebrul Royal College of Art și este creditat cu designul unor mașini celebre ale Ford, precum Bronco și F-150 Lightning, dar are numeroase alte modele în portofoliu, începând de la Lotus, Audi, Mercedes, Saab, Opel.

Toyota împarte cu toată lumea profitul record obținut, într-o manieră fără precedent. Angajații primesc cea mai mare majorare de salarii din ultimii 25 de ani CITEȘTE ȘI Toyota împarte cu toată lumea profitul record obținut, într-o manieră fără precedent. Angajații primesc cea mai mare majorare de salarii din ultimii 25 de ani

Timp de peste 10 ani a lucrat pentru Renault unde a condus transformarea estetică a întregii game a francezilor, Clio, Captur, Megane, dar a coordonat și progresul estetic al mărcii Dacia, în special al modelului Duster 2, care a reprezentat un succes uriaș pentru marca românească.

Anthony Lo a reușit să recruteze pentru Ford, în urmă cu două luni, un alt designer care a lucrat pentru mult timp la Dacia, Yohann Ory, șeful Centrului de Design Dacia, din București, unul dintre cei care au creat modelele Dacia Bigster și Duster 3.

viewscnt
Afla mai multe despre
anthony lo
duster
designer ford