Lufthansa a comandat 80 de avioane de la Boeing și Airbus, pentru 9 miliarde de dolari

Lufthansa a comandat 80 de avioane de la Boeing și Airbus, pentru 9 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 dec 2023

Lufthansa a comandat 80 de avioane Boeing și Airbus și a fost de acord cu viitoare opțiuni de cumpărare, pentru o valoare totală de 9 miliarde de dolari, a anunțat transportatorul german de referință, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul prevede ca 40 de avioane Boeing 737 Max 8 și 40 de avioane Airbus A220-300 să fie livrate în perioada 2026-2032, scrie News.ro.

Piața telecom a scăzut. Lider este Orange, urmat de RCS&RDS, Vodafone nu revine pe locul 2. Popularitatea cartelelor preplătite de telefonie este în scădere CITEȘTE ȘI Piața telecom a scăzut. Lider este Orange, urmat de RCS&RDS, Vodafone nu revine pe locul 2. Popularitatea cartelelor preplătite de telefonie este în scădere

De asemenea, acordul include 60 de opțiuni de achiziție viitoare pentru avioane Max 8, 20 de opțiuni pentru A220, precum și 40 de opțiuni pentru Airbus A320.

Comanda este prima achiziție de avioane Boeing cu corp îngust efectuată de Lufthansa în aproximativ 30 de ani, precum și prima achiziție a modelului 737 Max.

Compania aeriană a fost client de lansare pentru o versiune mai veche a Boeing 737, la sfârșitul anilor 1960, dar a menținut o flotă cu avioane Airbus cu un singur culoar, după eliminarea treptată a 737, în 2016.

Lufthansa a continuat să cumpere avioane Boeing cu corp larg, cu coemenzi care includ avioane 787 Dreamliner, avioane de marfă 777 și viitorul 777X mini-jumbo.

Considerat pe scară largă ca unul dintre cei mai exigenți cumpărători din industrie, Lufthansa Group a fost clientul inițial de lansare pentru ceea ce era cunoscut pe atunci sub numele de Bombardier Cseries, în 2008.

CONFIRMARE Alexandru Petrescu, instalat la conducerea ASF. LISTA numirilor. Mesajul noului președinte, pentru Profit.ro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Alexandru Petrescu, instalat la conducerea ASF. LISTA numirilor. Mesajul noului președinte, pentru Profit.ro

Airbus a cumpărat programul de avioane mici de pasageri în 2018 și l-a redenumit A220, după ce Bombardier a avut probleme financiare.

Comanda repetată a Lufthansa pentru A220 reprezintă un impuls pentru micul avion de pasageri, în urma unei serii de probleme cu motoarele Pratt & Whitney, care au afectat o parte din familia Airbus A320 și, într-o oarecare măsură, avionul mai mic A220.

”Este o decizie strategică bună pentru Lufthansa Group să comande din nou avioane Boeing 737 pentru prima dată din 1995”, a declarat CEO-ul Lufthansa, Carsten Spohr, care a adăugat că MAX 8 va ajuta compania să îndeplinească cerințele de reducere a emisiilor de carbon.

Spohr a consolidat, de asemenea, relația Lufthansa cu Airbus, ca cel mai mare client al producătorului de avioane.

”Cu doar câteva luni în urmă... am primit cea de-a 600-a aeronavă de la Airbus și așteptăm cu nerăbdare să primim numărul 700”, a spus el.

Lufthansa intenționează să finanțeze achiziția cu investiții nete de 2,5 miliarde - 3 miliarde de euro (2,7 miliarde - 3,2 miliarde dolari) în 2023 și aproximativ aceeași sumă anul viitor.

Comanda nu ar avea un impact semnificativ asupra cheltuielilor de capital în 2023-2024, a adăugat compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
boeing
airbus