Marocul anunță redeschiderea spațiului aerian din 7 februarie

Marocul anunță redeschiderea spațiului aerian din 7 februarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2022

Guvernul marocan a anunțat redeschiderea din 7 februarie a spațiului aerian al țării pentru zborurile internaționale, după ce la 29 noiembrie 2021 decisese închiderea lui din cauza apariției variantei Omicron a coronavirusului, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

'Această decizie intervine în conformitate cu dispozițiile juridice referitoare la gestionarea stării de urgență sanitară și în urma recomandărilor comisiei științifice și luând în considerare evoluția situației epidemiologice', precizează un comunicat citat de agenția marocană MAP.

Ce facturi au primit miniștrii la curent și gaze pentru decembrie. Bode plătește mai mult decât Vîlceanu: Cu îngrijorare m-am uitat! CITEȘTE ȘI Ce facturi au primit miniștrii la curent și gaze pentru decembrie. Bode plătește mai mult decât Vîlceanu: Cu îngrijorare m-am uitat!

Măsurile de la posturile de frontieră și condițiile ce le vor fi cerute călătorilor sunt examinate de o comisie tehnică și vor fi anunțate la o dată ulterioară, menționează comunicatul.

Totodată, guvernul a decis joi prelungirea stării de urgență sanitară, în vigoare din 2020 pe tot teritoriul, până la 28 februarie, scrie Agerpres.

Închiderea frontierelor a dat o grea lovitură industriei de turism, hoteluri și restaurante, un sector vital pentru economia regatului, și a suscitat vii proteste în diaspora marocană.

În ciuda anunțării unui plan de 190 milioane de euro de susținere a turismului, operatorii din acest sector au manifestat miercuri pentru a cere redeschiderea frontierelor.

Deși vârful contaminărilor cu Omicron pare să fi fost atins în săptămâna 17-23 ianuarie, autoritățile se tem de o creștere a internărilor la terapie intensivă.

Regatul maghrebian, cu o populație de 36 milioane de locuitori, mizează pe campania de vaccinare și pe 'solidaritatea națională' pentru a aduce sub control epidemia. Peste 23 milioane de persoane au primit o a doua doză de vaccin, dar obiectivul autorităților este să vaccineze 80% din populație, adică în jur de 30 milioane, cu doze de la Sinopharm și Pfizer/BioNTech.

Joi, regele Mohammed VI a inaugurat la Benslimane, în regiunea Casablanca, șantierul construcției unei fabrici de vaccinuri anti-COVID, SENSYO Pharmatech, unde producția ar urma să înceapă în luna iulie.

Fabrica, realizată în parteneriat cu firma suedeză Recipharm, 'va permite asigurarea autosuficienței regatului în materie de vaccinuri', indică MAP.

Obiectivul este de a fabrica între 2022 și 2025 'substanța activă a peste 20 de vaccinuri și produse bioterapeutice, dintre care trei vaccinuri împotriva coronavirusului, acoperind peste 70% din nevoile regatului și peste 60% din cele ale Africii'.

Marocul a început deja producția lunară a peste 3 milioane de doze din vaccinul chinezesc Sinopharm, aceasta urmând a fi majorată treptat până la 20 milioane la sfârșitul anului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
maroc
spatiu aerian