Nissan a anunțat că mai multe teste de emisii au fost eronate în ultimii 5 ani, din cauza unor inspecții falsificate

Nissan a anunțat că mai multe teste de emisii au fost eronate în ultimii 5 ani, din cauza unor inspecții falsificate
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 iul 2018

Nissan a anunțat că a greșit unele teste de emisii pentru 19 dintre modelele sale vândute în Japonia, fiind al doilea caz descoperit de companie în procesul de inspectare a acestor teste la cele mai multe din fabricile sale din Japonia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Testele de emisii și cele de consum au fost efectuate eronat, după cum a anunțat Nissan autoritățile japoneze, în urma inspecțiilor făcute de companie la uzinele sale din Japonia. Motivul erorilor a fost dat de unele măsurători alterate.

Erorile de la testele de emisii nu afectează vehiculele exportate, după cum precizează compania, fiind vorba doar de standarde impuse pentru piața japoneză. Acțiunile Nissan au scăzut la cel mai redus nivel din ultimul an, după anunțul privind emisiile.

Anul trecut, în octombrie, Nissan recunoscuse că timp de mai mulți ani, inspectori necertificați semnaseră pe verificările făcute mașinilor vândute în Japonia, fapt ce a declanșat o rechemare pentru 1,2 milioane de vehicule.

„Aceasta este o profundă și serioasă problemă pentru compania noastră”, a declarat COO-ul Nissan, Yasuhiro Yamauchi, jurnalștilor, potrivit Automotive News.

Problema a fost descoperită în timpul unor verificări voluntare pe care compania le-a declanșat după scandalul de anul trecut. Printre modelele vizate se numără cele mai vândute automobile ale mărcii în Japonia, Note și Juke.

Au fost efectuate 2.200 de teste la șase uzine Nissan, din care 1200 de teste, din cinci locații, au arătat diverse variante de falsificare a testelor. Incidentele de testare descoperite au inclus viteze și durate de teste, precum și temperaturi exterioare neconforme cu standardele legale din Japonia, dar și echipamente de testare calibrate necorespunzător. Kilometrajele raportate au fost supraevaluate pentru a fi mai favorabile.

Compania a anunțat că nu au fost necesare rechemări, deoarce nu a fost compromisă siguranța pasagerilor, iar consumurile afișate nu au depășit nivelurile din cataloagele de prezentare. Informațiile mai arată că incidentele descoperite încep din 2013, fiind implicați 10 angajați. Yamauchi a mai declarat că date suplimentare ar putea scoate la iveală nereguli care datează mai de mult.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
teste emisii