Nissan și-a anunțat planul - vehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație

Nissan și-a anunțat planul - vehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație

Foto dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2024

Nissan Motor se așteaptă ca până la începutul lui 2029 să producă în masă vehicule electrice (EV) alimentate cu baterii de ultimă generație, a anunțat al treilea mare producător auto nipon, cu ocazia prezentării unei facilități unde ar urma să existe o linie de producție pilot până în martie 2025, transmit AP și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producția comercială de EV ar urma să înceapă în anul fiscal 2028, arată Agerpres.

FOTO Nouă inspecție pe Autostrada A7. Umbrărescu a ajuns la 35%. Când va fi deschis un nou tronson CITEȘTE ȘI FOTO Nouă inspecție pe Autostrada A7. Umbrărescu a ajuns la 35%. Când va fi deschis un nou tronson

"Odată ce începe producția acestor vehicule, costurile vor scădea comparativ cu motoarele cu combustie internă. Inginerii de la Nissan au muncit din greu pentru a crea această lume nouă", le-a spus jurnaliștilor vicepreședintele Hideyuki Sakamoto în timpul turului de la facilitatea din Yokohama, lângă Tokyo.

Nissan a fost un pionier în dezvoltarea vehiculelor electrice cu modelul alimentat cu baterii Leaf, dar a fost depășit de rivalii Tesla și BYD, inclusiv pe cea mai mare piață auto din lume, China. Acum compania vrea să recupereze decalajul utilizând baterii cu stare solidă, mai puternice, mai ieftine, mai sigure și mai rapid de încărcat decât bateriile litiu-ion folosite în prezent.

FOTO Aktor a montat secțiunea centrală a viitorului pasaj peste A1 CITEȘTE ȘI FOTO Aktor a montat secțiunea centrală a viitorului pasaj peste A1

Bateriile cu stare solidă sunt văzute ca următorul pas pentru EV, iar producătorii auto importanți se întrec să dezvolte versiuni care să poate fi produse în masă.

Rivalii ca Volkswagen și Toyota au anunțat de asemenea că dezvoltă această tehnologie, obiectivul Toyota fiind de a le aduce pe piață începând din 2027-28.

Luna trecută, Nissan anunțase că va lansa 30 de noi modele până în anul fiscal ce se încheie în martie 2027 și vrea să-și majoreze vânzările globale cu un milion de vehicule, în timp ce reduce costurile pentru a îmbunătăți profitabilitatea și dezvoltă baterii mai puternice.

VIDEO Circulație deschisă pe încă un tronson la Autostrada Bucureștiului CITEȘTE ȘI VIDEO Circulație deschisă pe încă un tronson la Autostrada Bucureștiului

Ținta Nissan este ca, până la finalul deceniului, vehiculele electrice și hibride să reprezinte 60% din vânzările sale globale, după ce în februarie 2023 obiectivul fusese stabilit la 55%.

Dintre cele 30 de noi modele noi ale Nissan din următorii trei ani, 16 vor fi electrificate. De asemenea, costurile la viitoarea generație EV vor fi reduse cu 30%, pentru a le face comparabile cu vehiculele cu motoare cu combustie internă, până în 2030, a informat compania.

VIDEO Mobilizare fără precedent a lui Umbrărescu, cu sute de muncitori și utilaje, pe Autostrada Ford CITEȘTE ȘI VIDEO Mobilizare fără precedent a lui Umbrărescu, cu sute de muncitori și utilaje, pe Autostrada Ford

Nissan, cu sediul în Yokohama, va explora noi parteneriate în SUA și Japonia și va continua să valorifice alianța cu producătorul auto francez Renault și grupul nipon Mitsubishi Motors în Europa și alte regiuni, cum ar fi India și America Latină, a precizat producătorul auto.

Anul trecut, Nissan a vândut aproape 3,4 milioane de vehicule pe plan global, un avans de aproximativ 5% față de 2022. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
masini