O cursă a companiei Qantas a aterizat cu un singur motor, după o problemă avută cu un avion Airbus

O cursă a companiei Qantas a aterizat cu un singur motor, după o problemă avută cu un avion Airbus
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mar 2024

Piloții unui zbor al companiei Qantas Airline au oprit unul dintre cele două motoare ale unui avion Airbus după o problemă apărută în timp ce se apropiau de Perth, dar aeronava a aterizat în cele din urmă în siguranță, a declarat compania aeriană pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aeronava Airbus A330-200, care venea de la Melbourne, a solicitat o aterizare prioritară și a rulat cu un singur motor funcțional până la poarta de debarcare, a declarat un purtător de cuvânt al celei mai mari companii aeriene din Australia, scrie News.ro.

TABEL Noi scumpiri. Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei se apropie de 25 de bani CITEȘTE ȘI TABEL Noi scumpiri. Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei se apropie de 25 de bani

Presa australiană redă mărturii ale pasagerilor care au declarat că au auzit un zgomot puternic sau o lovitură într-o parte a avionului.

"Știm că acest lucru a fost neliniștitor pentru clienții aflați la bord și le mulțumim pentru cooperare și înțelegere", a declarat Qantas. Inginerii companiei inspectează aeronava, a precizat transportatorul.

Defecțiunile motoarelor sunt evenimente rare, dar avioanele cu două motoare sunt proiectate să zboare cu un singur motor, iar piloții sunt instruiți în acest sens.

Avionul respectiv are 21 de ani vechime, potrivit furnizorului de informații aeronautice ch-aviation.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
qantas airline