Planuri pentru un nou terminal la aeroportul Otopeni

Planuri pentru un nou terminal la aeroportul Otopeni
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 apr 2024

Aeroportul Internațional "Henri Coandă" din Otopeni, cel mai mare din țară, se va extinde prin construcția unui nou terminal - a spus, la Radio România Actualități, directorul de comunicare al Companiei Naționale Aeroporturi București, Valentin Iordache.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Foarte curând vom lansa procedurile pentru construcția de la zero a unui nou terminal. Deja s-a finalizat exproprierea acestor terenuri. Pe aceste terenuri, până la Soșeaua Tunari-Dimieni, pentru cei care știu mai bine topografia, se va putea dezvolta un noul terminal, dar nu înseamnă numai un terminal de pasageri, înseamnă și toate construcțiile aferente. Vorbesc și de hangare, și de turn de control, de platforme. Vorbim despre un orășel, pentru că populația Aeroportului "Henri Coandă" este un pic mai mare decât populația orașului Otopeni, care nu e chiar un oraș foarte mic", a spus Valentin Iordache.

CNAIR a demarat procedura de licitație a contractelor pentru construcția a trei noduri rutiere în județul Ilfov CITEȘTE ȘI CNAIR a demarat procedura de licitație a contractelor pentru construcția a trei noduri rutiere în județul Ilfov

Noi terminale au fost construite și inaugurate zilele trecute și pe aeroporturile din Iași și Timișoara. La Iași a fost construit pe o suprafață de peste 30.000 de metri pătrați și poate progresa cel puțin 3,5 milioane de pasageri pe an. Va deservi fluxurile Schengen și legăturile interne.

În Timișoara, de pe noul terminal pleacă doar cursele externe; noua facilitate se întinde pe o suprafață ceva mai mică, de 12.000 de metri pătrați, și are șase filtre de securitate, opt porți de îmbarcare și 18 ghișee de check-in.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul otopeni
terminal