Poliția va avea, din primăvară, un sistem de supraveghere video care va identifica din mers numerele de înmatriculare ale mașinilor. O firmă din Constanța a câștigat contractul în fața Rasirom, controlată de SRI

Poliția va avea, din primăvară, un sistem de supraveghere video care va identifica din mers numerele de înmatriculare ale mașinilor. O firmă din Constanța a câștigat contractul în fața Rasirom, controlată de SRI
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 5 dec 2022

Poliția Română va avea în dotare, începând cu luna martie, un sistem de supraveghere și monitorizare video prin tehnologia LPR (License Plate Recognition), care va permite recunoașterea automată a numerelor de înmatriculare ale autovehiculelor.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Sistemul va fi livrat de Silva Sistems pentru suma de 9,88 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 13,6 milioane de lei, fără TVA.

La licitație s-a înscris și Regia Autonomă Rasirom, aflată în coordonarea Serviciului Român de Informații (SRI).

Sistemul va fi utilizat pentru punerea în aplicare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse de magistrați, potrivit informațiilor din caietul de sarcini al liciației.

"Obiectivul specific este asigurarea unui sistem modern pentru întărirea capacității operaționale a unităților de poliție ce folosesc metode speciale de investigație în lupta împotriva fenomenului infracțional”, se arată în caietul de sarcini al procedurii.

VIDEO&FOTO CONFIRMARE Grupul Bulmarket, unul din liderii industriei GPL din România, având cel mai mare operator feroviar privat din Bulgaria, cumpără business-ul Vest Trans Rail. Trecut marcat de un grav accident CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO CONFIRMARE Grupul Bulmarket, unul din liderii industriei GPL din România, având cel mai mare operator feroviar privat din Bulgaria, cumpără business-ul Vest Trans Rail. Trecut marcat de un grav accident

Sistemul va îmbunătăți activitatea Direcției Operațiuni Speciale, unica structură de specialitate a Poliției Române care asigură, prin polițiști specializați, activități de supraveghere tehnică.

La momentul actual, la nivelul Poliției Române nu există un astfel de sistem centralizat.

Sistemul de supraveghere este format din mai multe servere, stații grafice, 300 camere video IP tip LPR și aplicații de video management pentru aceste camere.

În specificațiile tehnice se menționează că cele 300 de camere IP de tip LPR trebuie să poată capta plăcile de înmatriculare. Echipamentul va avea implementat un asistent sotware de optimizare a setărilor video în funcție de înălțimea de montaj, distanța față de vehicul și viteza acestuia.

LISTA Camere video vor apărea în 19 intersecții din București, cu recunoașterea numerelor de înmatriculare CITEȘTE ȘI LISTA Camere video vor apărea în 19 intersecții din București, cu recunoașterea numerelor de înmatriculare

Camerele trebuie să permită identificarea numerelor de înmatriculare pe timpul zilei la distanțe de minim 100 metri.

În privința aplicației de management video a celor 300 de camere de tip LPR se menționează că aceasta ar trebui să aibă minim următoarele funcțiuni:

1. Căutare în secvențe de înregistrare pe una sau mai multe camere.
2. Căutare secvențe cu mișcare sau căutare inteligentă în zonele selectate pe una sau mai multe camere.
3. Căutare titluri sau descrieri de marcaje.
4. Căutare alarme și evenimente, cu abilitatea de a aplica filtre.
5. Căutare secvențe de înregistrare în anumite locații geografice.
6. Căutare persoane, cu posibilitatea de a aplica filtre care să definească vârsta, fața, sexul și înălțimea.
7. Căutare vehicul, cu posibilitatea de a aplica filtre care să definească plăcuța de înmatriculare, codul țării, culoarea, viteza și tipul vehiculului.

Cu sediul în Constanța, Silva Sistems a raportat în 2021 un business de 5,89 milioane de lei.

Societatea este controlată integral de Dorin Mircea Berbescu, potrivit termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
poliția română
licitatie
sistem video
identificare numere masini
rasirom
sri
silva sistems