Porsche preia integral compania de consultanță MHP

Porsche preia integral compania de consultanță MHP
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 iul 2023

Constructorul de mașini sport Porsche intenționează să cumpere pachetul integral de acțiuni ale companiei de consultanță MHP, în care a investit până acum timp de 25 de ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Porsche AG, devenit acționar majoritar al companiei de consultanță în management și IT MHP, vrea să preia integral acțiunile până la începutul anului viitor, pentru „a utiliza în mod constant potențialul de creștere” al acestei companii. Strategia MHP prevede creșterea globală în dimensiune, structura clienților și portofoliul.

Actualul CEO, Ralf Hofmann, fondator al companiei, care mai deține un pachet de 19,2%, va rămâne și după preluare la conducerea companiei. „Cu Strategia 2030, ne-am stabilit obiective ambițioase. Pentru a realiza acestea, transferul de acțiuni către Porsche AG este un pas necesar. Suntem conduși de aspirația de a face din tehnologie un instrument de schimbare către un viitor mai bun. Vrem să jucăm un rol și mai mare – ca companie și ca parte a societății”, a declarat cel care fondat compania de consultanță MHP.

Volkswagen își reduce prognoza de vânzări din acest an, la finalul unui semestru sub așteptări CITEȘTE ȘI Volkswagen își reduce prognoza de vânzări din acest an, la finalul unui semestru sub așteptări

„Avem planuri mari pentru MHP”, spune Lutz Meschke, vicepreședinte al Comitetului Executiv al Porsche AG și membru al board-ului pentru finanțe și IT. „Vrem ca MHP să continue să experimenteze o creștere puternică, inclusiv în domenii tehnologice suplimentare, cum ar fi Software as a Service. De asemenea, suntem deschiși și pentru noi achiziții.”

MHP a fost fondată în 1996, în Karlsruhe, iar după doi ani de la înființare, Porsche cumpărase deja 51% din acțiuni. În 2011, constructorul german și-a majorat participația la 81,8%, iar din ianuarie 2024 va ajunge la 100%.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
mhp
consultanta management
it
sap