Primăria Capitalei investește 18 milioane de lei în 50 de stații de încărcare pentru mașinile electrice

Primăria Capitalei investește 18 milioane de lei în 50 de stații de încărcare pentru mașinile electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2023

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că 50 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, cu câte două puncte de reîncărcare, vor fi montate pe 11 amplasamente din București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul de hotărâre privind Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții «Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul București»”, a anunțat Nicușor Dan.

HARTA - A1 București - Pitești va fi extinsă integral CITEȘTE ȘI HARTA - A1 București - Pitești va fi extinsă integral

Primarul precizează că, în Sectorul 1, vor fi amplasate 6 stații la Gara Băneasa (Esplanda Gării Băneasa și strada Tipografilor), una în zona  parcării Piața Victoriei (spre Buzești), 6 la Expoziției (în zona World Trade Center), alte 6 la Nicolae Caranfil (strada Nicolae Caranfil).

”În Sectorul 2, vor fi câte 6 amplasamente pe Chiristigiilor (strada Chiristigiilor), Bucur Obor (strada Halele Obor), Pantelimon 1S (șoseaua Morarilor – șoseaua Vergului). În Sectorul 4 va fi o stație pe Văcărești (Calea Văcărești – Arhivele Statului, spre strada Mărțișor). În Sectorul 5 vor fi amplasate 5 stații pe Bulevardul Unirii, 3 la Marriott (Calea 13 Septembrie – zona Piața Arsenalului)”, a mai transmis primarul.

Acesta aexplicat că alte 4 stații vor fi pentru sectoarele 4 și 5 – pe Bd. Libertății – Splai Independenței – Piața Națiunile Unite, scrie News.ro.

Valoarea totală a investiției este estimată la 17,9 milioane lei, inclusiv TVA, iar durata de realizare este de 15 luni, dintre care două luni pentru proiectare și 13 luni pentru execuție.

”Aceste stații se adaugă celor 40 pentru care suntem în curs de obținere a avizelor de amplasare”, a mai transmis primarul general.

viewscnt
Afla mai multe despre
stații de încărcare
masini electrice