Primele teste cu mașini fără șofer pe autostrăzile din Marea Britanie vor avea loc în 2017

Primele teste cu mașini fără șofer pe autostrăzile din Marea Britanie vor avea loc în 2017
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 mar 2016

Primele teste cu mașini fără șofer pe autostrăzile din Marea Britanie vor avea loc în 2017, potrivit guvernului britanic, care speră ca vehiculele autonome să devină o prezență obișnuită pe străzile din regat începând cu anul 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cabinetul condus de David Cameron a anunțat anul trecut că nu există impedimente legale pentru testarea tehnologiei fără șofer și a autorizat teste cu mașini fără șofer pe mai multe drumuri locale.

Planurile pentru trecerea la testele pe autostrăzi vor fi prezentate formal miercuri, 16 martie, de către ministrul Finanțelor, George Osborne, care va detalia și propunerile guvernamentale în vederea reglementării tehnologiei, a anunțat Trezoreria Marii Britanii, citată de Reuters. Prezența unor pasageri care să poată prelua controlul asupra mașinilor autonome testate va fi obligatorie.

"Dacă testele vor reuși, am putea să vedem mașini fără șofer în dealership-urile și pe străzile din Marea Britanie", a spus Osborne într-un comunicat înaintea prezentării bugetului de stat pentru 2016.

Softul mașinii fără șofer Google a fost modificat după o coliziune cu un autobuz CITEȘTE ȘI Softul mașinii fără șofer Google a fost modificat după o coliziune cu un autobuz

Potrivit oficialilor britanici, piața mondială a mașinilor fără șofer este evaluată la 900 miliarde de lire sterline (1.141 miliarde euro), însă adoptarea tehnologiei la scară largă presupune eliminarea mai multor bariere juridice, printre care și stabilirea părților responsabile în caz de accidente.

Luna trecută, autoritatea pentru siguranța traficului auto din SUA (NHTSA) a că sistemul de inteligență artificială folosit de mașinile autonome produse de Google poate fi considerat "șofer", conform legislației americane. Cu toate acestea, tehnologia nu va putea fi folosită pentru vehiculele vândute în SUA până nu va fi creat un cadru legal adecvat, potrivit NHTSA.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini fara sofer
masini autonome
marea britanie
autostrazi
teste