Proiectul pasajului București-Domnești este din nou blocat, două contestații au fost depuse în ultimul moment

Proiectul pasajului București-Domnești este din nou blocat, două contestații au fost depuse în ultimul moment
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2016

Proiectul de construcție a unui pasaj suprateran pe centura rutieră București-Domnești, o afacere de peste 91 milioane de lei (20,2 milioane de euro), lucrare amânată încă din 2006, este din nou blocat, după ce în ultima zi posibilă au fost depuse două contestații față de rezultatul licitației de atribuire a contractului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Contestațiile au fost depuse de către Drumuri și Poduri Gheorgheni și Asocierea Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro Spa – Itinera Spa – Expresconstruct Tys S.R.L. – Viadesign R.R.L.

Contestațiile au fost înregistrate în ultima zi a termenului legal de depunere a acestora.

Conform legii, contestațiile trebuie analizate acum, în termen de 20 de zile, de către Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC).

Regele Mihai a fost inclus de Fisc pe lista datornicilor la buget, cu 4,1 milioane de lei CITEȘTE ȘI Regele Mihai a fost inclus de Fisc pe lista datornicilor la buget, cu 4,1 milioane de lei

Proiectul pasajului de la Domnești a fost început, pe hârtie, încă din 2006, dar a fost amânat de mai multe ori.

Asocierea de firme Straco-Comnord-Specialist Consulting a fost anunțată, în octombrie 2015, ca fiind câștigătoarea licitației CNADNR pentru construcția pasajului suprateran pe centura rutieră București-Domnești, valoarea contractului fiind de 91,5 milioane lei.

Ulterior, în urma unei contestații, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a dispus reevaluarea ofertelor depuse în cadrul procedurii de atribuire.

Procedura de atribuire s-a aflat apoi într-o perioada de reevaluare a ofertelor, iar vineri, 29 aprilie, a fost semnat raportul procedurii de evaluare privind achiziția publică, fiind desemnat astfel câștigătorul licitației. Dacă, în termen de zece zile de la finalizarea evaluării, nu erau depuse contestații, câștigătorul licitației urma să fie anunțat în mod definitiv.

EXCLUSIV Aproape 900 de români răniți grav de mașini \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Aproape 900 de români răniți grav de mașini "fantomă". Numărul accidentelor provocate de șoferi fără RCA, dublu față de 2010

În urmă cu zece zile, consilierul premierului Dacian Cioloș pe probleme de infrastructură, Cătălin Drulă, fost director executiv al Asociației Pro-Infrastructură, dezvăluia că a fost reclamat la DNA de către un grup de "reformă și restructurare a CNADNR" (Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale), pentru că ar fi dezvăluit public date despre stadiul licitației pentru pasajul suprateran pe centura rutieră București-Domnești.

Consilierului i se reproșează că a divulgat pe Facebook date considerate confidențiale, mai exact că a fost semnat raportul procedurii de evaluare pentru această licitație.

El a susținut că, după acest denunț, angajați din CNADNR s-au speriat și nu mai vor să semneze unele documente.

viewscnt
Afla mai multe despre
domnesti
pasaj
licitatie
contestație