PSA și Renault vor plăti 100% salariile angajaților, în perioada închiderii fabricilor

PSA și Renault vor plăti 100% salariile angajaților, în perioada închiderii fabricilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 apr 2020

PSA Group și Renault Group au reușit să încheie înțelegeri cu sindicatele pentru a le oferi plăți integrale ale salariilor pe perioada șomajului tehnic și a proteja joburile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

PSA Group a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu sindicatele pentru crearea unui fond cu ajutorul căruia să se asigure plata celor 33.000 de angajați ai companiei pentru perioada în care sunt în șomaj tehnic. Fondul va fi finanțat din donații ale angajaților prin intermediul zilelor libere, două zile de la manageri și o zi de la restul angajaților, la care se va adăuga o contribuție a companiei.

Renault a semnat un acord similar cu angajații, prin care angajații contribuie cu o zi liberă la crearea fondului de plată a salariului integral pe perioada șomajului tehnic.

Plățile asigurate de cele două companii prin acest mecanism se vor adăuga la plățile făcute de guvernul Franței, care va asigura până la 84% din salarii, celor care au fost în șomaj tehnic. Ambele companii au închis complet uzinele și toate activitățile nesențiale, rămânând în funcțiune unele activități de producție și distribuție de piese de schimb, precum și service-uri. De asemenea, cele două companii au stabilit cu sindicatele programul de redeschidere a fabricilor. Au fost regelmentate și perioadele de concedii din vară și numărul de zile de lucru, săptămânal.

Volkswagen ia în calcul redeschiderea fabricii din Pamplona, Spania. Poate fi prima fabrică auto redeschisă în Europa. Șeful Skoda cere coordonarea guvernamentală pentru toate țările CITEȘTE ȘI Volkswagen ia în calcul redeschiderea fabricii din Pamplona, Spania. Poate fi prima fabrică auto redeschisă în Europa. Șeful Skoda cere coordonarea guvernamentală pentru toate țările

 „ Acest acord ne unește și ne pregătește viitorul. Ilustrează calitatea dialogului social din grupul nostru, care permite protejarea sănătății și siguranței angajaților, păstrând în același timp existența companiei. Acesta demonstrează capacitatea noastră de a merge mai departe împreună în toate situațiile, cu măsuri responsabile și este un punct forte pentru compania noastră. ", a declarat Xavier Chéreau, directorul de Resurse Umane PSA.

Ambele companii și-au redeschis deja activitățile din China, chiar în regiunea Wuhan, care a fost epicentrul pandemiei de coronavirus. Directorul Chereau a declarat că vor folosi experiența colegilor din China pentru redeschiderea uzinelor din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
salarii integrale somaj tehnic
renault
psa group