PSA va onora angajamentele Opel și Vauxhall privind locurile de muncă

PSA va onora angajamentele Opel și Vauxhall privind locurile de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2017

Grupul auto francez PSA s-a angajat să respecte actualele angajamente ale Opel și Vauxhall referitoare la locurile muncă, dacă va cumpăra divizia europeană a General Motors, dar unii analiști spun că mii de locuri de muncă vor trebui eliminate pentru ca acordul să funcționeze, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul general al PSA, Carlos Tavares, s-a întâlnit luni cu reprezentanți ai sindicatului german IG Metall și ai consiliului muncitorilor din Europa ai Opel, pentru a discuta impactul preluării asupra fabricilor, scrie News.ro.

"Grupul PSA și-a reafirmat angajamentul de a respecta acordurile actuale din țările europene și de a continua dialogul cu toate părțile”, se arată într-un comunicat publicat marți de PA, producătorul Peugeot și Citroen.

General Motors (GM) s-a angajat să nu impună reduceri ale forței de muncă în Germania până la sfârșitul lui 2018, a anunțat IG Metall, în timp ce unele acorduri referitoare la construirea unor modele Opel sunt valabile dincolo de anul 2020.

Cu toate acestea, unii analiști spun că PSA va trebui să facă restructurări mari pentru a redresa Opel și brandul britanic Vauxhall, pe o piață europeană marcată ani de zile de supracapacitatea de producție.

Peste un sfert dintre mașinile verificate în 2016 de RAR au emisii poluante peste nivelul maxim admis în România CITEȘTE ȘI Peste un sfert dintre mașinile verificate în 2016 de RAR au emisii poluante peste nivelul maxim admis în România

”Este vorba despre o restructurare dificilă în Germania, Marea Britanie și Spania, care va duce la desființarea a cel puțin 5.000 de locuri de muncă. În cele din urmă, o General Motors Europe integrată va avea cu 20%-30% mai puțini muncitori”, potrivit analiștilor de la Evercore.

Două persone apropiate situației au declarat săptămâna trecută că negocierile de preluare vor include și discuții referitoare la locurile de muncă și fabrici, în special cele două fabrici Vauxhall.

PSA a anunțat în comunicat că va colabora îndeaproape cu sindicatele, inclusiv cu IG Metall, pentru ”găsirea unei căi de creare a unui campion european cu rădăcini franco-germane”.

Sindicatul britanic Unite așteaptă să primească asigurări din partea oficialilor PSA legate de posibila preluare a Vauxhall, prima oportunitate fiind la consiliul muncitorilor de miercuri, urmată de o întâlnire între Tavres și liderul sindical Len McCluskey, programată pentru vineri, la Londra.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa
opel
vauxhall